Besprijekoran stil princeze Diane

Piše: Samila Pilav

Do sada je o stilu princeze Diane mnogo govoreno i pisano, ali ona nas ni danas ne prestaje iznenađivati. Ispostavilo se da je imala niz stilskih tajni za koje malo ko zna, a neke od njih su prilično neobične. Naprimjer, Diana je koristila posebnu tehniku ​​kako bi uklopila svoje krune u kosu, imala je kolekciju torbica koje su štitile njen ugled i s razlogom je rijetko nosila rukavice

Pomnim proučavanjem foto arhive princeze Diane pronađeno je pet zanimljivih modnih trikova koji su njen stil učinili jedinstvenim i nekonvencionalnim za kraljevsku osobu tog vremena.

 

KRUNE JE PRIRODNO STAPALA S KOSOM

Kao članica britanske kraljevske porodice, princeza Diana morala je često nositi krune. Smislila je pametno rješenje koje joj je pomoglo da one na glavi izgledaju prirodno. Koristila je trake u bojama koje su odgovarale boji njene kose i omotavala je te trake oko dna svojih kruna. Ovaj trik joj je zaista uspješno funkcionirao.

KORISTILA JE HULAHOPKE KAKO BI ZAČINILA SVOJ KRALJEVSKI IZGLED

Umjesto da odabere hulahopke u neutralnim bojama, Diana je često nosila tajice koje su pristajale uz njenu odjevnu kombinaciju, zbog čega su zasigurno izgledale privlačnije. Diana je, također, voljela riskantniji dizajn. Naprimjer, ponekad je nosila hulahopke s tankim okomitim crnim linijama na leđima koje su završavale malim razigranim mašnicama tik iznad njenih cipela.

MALENIM TORBAMA JE PRIKRIVALA DEKOLTE OD PAPARAZZA

Ako bolje pogledate fotografije princeze Diane koja prisustvuje događajima, može se primijetiti da često pritišće svoje clutch torbe na prsa kada izlazi iz automobila. Budući da je bila jedna od najfotografiranijih osoba na svijetu, princeza od Walesa nije željela nikakve neugodne fotografije na kojima bi ušla u novine. Koristila je torbice za pokrivanje prsa kada je nosila dekoltirane haljine, a one su čak dobile i naziv „torbe za dekolte“.

SKORO NIKAD NIJE NOSILA RUKAVICE

Princeza od Walesa često je koristila svoju garderobu kako bi prenijela važne poruke i utjecala na način na koji je ljudi percipiraju. Naprimjer, prekršila je kraljevski protokol kada nije nosila rukavice dok je pozdravljala ljude. Voljela je razmjenjivati ​​toplinu i energiju s ljudima, pridržavajući ih i rukujući se s njima, pa je odbijala nositi rukavice radi direktnijeg kontakta.

TRENDSETERICA

Princeza je nosila prsten na malom prstu mnogo prije nego što je to postalo trend. Također se izložila modnom riziku kada se za filmsku premijeru odlučila za baršunastu haljinu otvorenih leđa s voluminoznim rukavima. Ipak, najzačinjeniji dio tog izgleda bio je dugi niz bisera koji se spuštao niz njena gola leđa. Od tada smo vidjeli mnoge poznate osobe i ljubitelje mode kako koriste ovaj trik.

Svijet je počeo ludovati za personaliziranim ogrlicama nakon što smo vidjeli Carrie Bradshaw kako nosi ogrlicu s privjeskom „Carrie“ na sebi. Ipak, princeza Diana je ovaj trend počela mnogo prije Carrie, tako što je nosila privjesak sa slovom D. Ovaj mali komad nakita izgledao je veselo i razigrano na princezinom vratu.

Pročitajte još