Pogledajte kako izgleda dom Kate Middleton i Williama: Više od 20 soba, teretana i lift

Piše: Redakcija

Mnogi su se pitali kako izgleda Kensingtonska palača u kojoj žive princ William i Kate Middleton od 2017. godine.

Teško da je ijedno mjesto poželjnije za život od svih kraljevskih imanja i palača poput Kensingtona.

Ova fantastična zgrada od 2017. dom je Kate Middleton i princa Williama koji su prije živjeli u Amber Hallu, a zanimljivo je da je Camilla Parker Bowles, koja se nadala da će tamo živjeti s Charlesom, svojevremeno ‘bacila oko’ na njihov stan.

No, kraljica Elizabetha bila je izričita i stan je poklonila Williamu i Kate kao vjenčani dar, iako ga nisu koristili do prije nekoliko godina.

Kensingtonska palača jedno je od najpoželjnijih mjesta za život

Naime, par je godinama obnavljao nekretninu, a priča se da je uloženo preko 4,5 miliona dolara. Tokom radova obnovljene su instalacije i vodovod u kući te postavljeni ekološki sistemi grijanja i izolacije, o trošku države. Par je obećao da će svojim novcem platiti uređenje interijera.

Vanjski izgled palače, koja je bila rodno mjesto kraljice Viktorije, ostala je ista. Impresivno pročelje od crvene opeke iz 17. stoljeća projektirao je arhitekt Christopher Wren, koji je projektirao i katedralu sv. Pavla. Kensington je izvorno bila manja zgrada, ali su kralj William i kraljica Mary naredili Wrenu da je proširi i pretvori u palaču.

Ulaz u kuću je tradicionalan, ali i elegantan s ukrašenim plafonima od gipsa i crnobijelim kamenim podovima. Ulaz također ima velike prozore s pogledom na vrt i otvorene kamine.

Inače, Kate je odabrala palaču zbog prekrasnih vrtova. Voli vrtlarenje, pa je poželjela privatni vrt koji uključuje mnogo različitih prostora, s različitim vrstama cvijeća. Unutar vrta nalazi se i igralište za djecu.

Kate Middleton Kensington palaču je odabrala zbog prekrasnih vrtova

Porodični stan u Kensingtonu ima preko 20 soba. Uz dvije banket sale, kancelariju i svečanu trpezariju, kuća ima tri kuhinje, jednu samo za porodicu i dvije kuhinje za osoblje. Postoje dvije glavne spavaće sobe, ali William i Kate odlučili su spavati u istoj sobi.

U sklopu palače nalaze se teretana, lift i dvije dječje sobe, jedna za spavanje, druga za igru. Na jednoj etaži nalazi se devet soba za osoblje, dadilje, sobarice i batlere. Na svakom spratu se nalazi soba sa sigurnosnim kamerama.

London Venues - Kensington Palace

Također, Kate Middleton angažirala je dizajnere interijera koji će pomoći u obnovi, ali konačne odluke donosila je sama. Vojvotkinja je kuću ukrasila umjetničkim djelima iz kraljevske kolekcije i kombinirala ih s nekim jednostavnim ukrasima koje je pronašla u trgovinama poput Ikee, jer voli skandinavsku estetiku.

Među ukrasnim elementima kuće su perzijski tepih od 50 000 dolara koji krasi ulaz i dva jednostavna tepiha od 100 dolara koje je Kate odabrala za sobe.

Unutrašnjost dom Kate i Williama krasi perzijski sag od 50 000 dolara

Boje koje dominiraju stanom su neutralne, bež i zemljane nijanse s cvjetnim dodirom na tkaninama i jastucima.

Izvor: Story.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti