Slava preko noći: Ovo je životna priča Camille Vasquez, advokatice Johnnyja Deppa

Piše: Lejla Halimić

Vrlo gledan slučaj klevete između Johnnyja Deppa i Amber Heard kritiziran je kao medijska distrakcija koja ne dopušta veću problematizaciju o složenosti porodičnog nasilja. Nakon sedam dana pauze, obje su se strane vratile u sudnicu na, kako se očekuje, posljednje dane suđenja.

Jedan član Deppovog advokatskog tima, Camile Vasquez , ove sedmice je zauzela centralno mjesto dok je njegov tim počeo unakrsno ispitivanje Amber Heard.

Gospođa Vasquez pitala je Heard o raznim trenucima, kada je, kako tvrdi, bila maltretirana od Johnnyja Deppa, uključujući prilike u kojima joj je, navodno, slomio nos, rascijepio usnu i više puta je udario šakom u glavu.

Zatim je Vasquez predstavila više fotografija Hearda, snimljenih nekoliko dana nakon navodnih incidenata, bez vidljivih znakova ozljeda. Heard je rekla da je koristila šminku da pokrije ozljede. Heard je, također, tokom unakrsnog ispitivanja rekla da nije imala ljekarsku dokumentaciju o bilo kojoj od svojih ozljeda, jer nije tražila ljekarsku pomoć za njih.

Ko je Camilla Vasquez?

Slavnog glumca Johnnyja Deppa zastupa tim velike međunarodne advokatske firme „Brown Rudnick“, čiji je član i advokatica Camilla Vasquez.

Ona je izazvala značajan interes društvenih medija zbog stroge prirode svog ispitivanja, a svaki detalj suđenja, koji se prenosi uživo na YouTubeu, raščlanili su i pregledali oni koji prate suđenje na Twitteru i TikToku. Brojni korisnici društvenih mreža na svojim profilima dijele izjave Camille, te je veličaju kao spasiteljicu slavnog glumca. Najviše je govoreno o unakrsnom ispitivanju u kom je Camilla razotkrila Heard o lažnoj donaciji novca u humanitarne svrhe. Heard je primila iznos od sedam miliona dolara u brakorazvodnoj nagodbi s Deppom , ali se zaklela da će donirati cjelokupan iznos organizaciji – međutim, Vasquez je napomenuo da to još nije učinila.

Rad gospođe Vasquez uglavnom se fokusira na tužbe za klevetu na strani tužitelja, s dodatnim iskustvom u sporovima u vezi s ugovorima, poslovnim deliktima i tužbama za zapošljavanje.

U njenoj biografija na web stranici „Brown Rudnick“ piše da je Camille vješta u formuliranju uvredljivih i obrambenih strategija parničenja za civilne klijente. Također, ima veliko iskustvo u rješavanju problema paralelnog upravljanja reputacijom i kriznog komuniciranja koji proizlaze iz ovih angažmana.

Prije nego što se pridružila „Brown Rudnicku“, gospođa Vasquez je bila advokatica u jednoj nacionalnoj firmi u Los Angelesu.

Prema tvrdnjama, njena stručnost se ogleda upravo u unakrsnom ispitivanju. Unajmljena je da bude dio Deppovog tima na temelju svog iskustva u “tužbama za klevetu na strani tužitelja” i ugovornim parnicama.

Dodiplomsku diplomu stekla je na Univerzitetu Južne Kalifornije , a postala je i doktor nauka na Southwestern Law School 2010. godine.

Camille dolazi iz uspješne porodice. Njen otac Leonel Vasquez je poduzetnik i osnivač „Lemacash Group“, dok je majka Maria Marilia Vasquez domaćica.

O privatnom i ljubavnom životu Camille Vasquez se vrlo malo zna. Nikada nije otkrivala da li je u vezi, braku i da li ima djecu. Na svojim društvenim mrežama ne otkriva apsolutno ništa, a kako strani mediji pretpostavljaju, slavna advokatica nije u vezi, niti braku i nema djece.

Ko su ostali advokati Johnnyja Deppa?

Ostatak Deppove ekipe čine Ben Chew, Stephanie Calnan, Andrew Crawford, Rebecca MacDowell Lecaroz, Yarelyn Mena, Jessica Meyers i Samuel Moniz.

Gospodin Chew jedan je od najuspješnijih i najtraženijih advokata u cijeloj Americi. Njegova biografija na web stranici „Brown Rudnicka“ opisuje ga kao višestrukog parničara, koji zastupa klijente u složenim trgovačkim parnicama i arbitražama.

Ranije je zastupao Deppa, uspješno procesuirajući dva slučaja kršenja fiducijarne dužnosti u njegovo ime u Los Angelesu.

Također je zastupao Cher u nekoliko slučajeva, uključujući dva koja se odnose na Edith & Eddie nominacije za Oscara.

Zašto Johnny Depp tuži Amber Heard?

Depp tuži Heard, svoju bivšu suprugu, za 50 miliona dolara zbog članka koji je napisala u „The Washington Postu“ 2018., a u kojem je sebe opisala kao “javnu osobu koja je žrtva porodičnog nasilja” .

Heard u članku nije imenovala Deppa, ali je bilo jasno da se na njega aludira, te glumac tvrdi da ga je to koštalo glumačkih uloga.

Bivši par, koji je bio u braku od 2015. do 2017., optužuje onog drugog da je tokom veze i braka bio fizički nasilan. Svaki poriče tvrdnje onog drugog.

Depp i Heard upoznali su se 2009. godine, na snimanju filma „The Rum Diary“, u kojem su glumili ljubavnike.

Par je objavio zajedničku izjavu kada je njihov brak okončan, rekavši: “Naša veza je bila jako strastvena i ponekad promjenjiva, ali uvijek vezana ljubavlju.”

Bogatstvo slavne advokatice

Neto vrijednost Camille Vasquez procjenjuje se na dva miliona dolara u 2022. godini. Uz pomoć svog napornog rada, kojem posvećuje mnogo vremena i gdje se u potpunosti predaje, Camilla Vasquez dobro živi. Godišnja plata Camille Vasquez kao advokatice za klevetu procjenjuje se na blizu 140.000 dolara. Profesija joj omogućuje ugodan život. Sakupila je dovoljno bogatstva da živi raskošan i udoban način života s članovima svoje porodice, zahvaljujući raskošnim izvorima prihoda.

Pročitajte još