Slavi 49. rođendan, a izgleda kao da joj je 25: Heidi Klum otkrila kojom dijetom topi kilograme u rekordnom roku

Piše: Azra

Heidi Klum danas slavi 49. rođendan, a mnogi se slažu da slavna manekenka izgleda puno mlađe. Ova ljepotica se smatra jednom od najljepših i najatraktivnijih žena.

Kako je i sama otkrila, nikad nije imala problema s kilogramima, a sve zahvaljujući disciplini, zdravoj prehrani i redovnoj tjelesnoj aktivnosti. No, dogodi joj se i da se s vremena na vrijeme opusti i uživa u slatkišima te si dopusti da dobije koji kilogram.

U tim situacijama uvijek problem rješava master cleanse dijetomna bazi limuna koja topi kilograme u rekordnom roku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Dijeta može trajati najmanje pet dana, a najduže 14. Tokom dijete smije se piti samo limunada, napravljena od limuna, javorovog sirupa, vode i kajenskog papra. Javorov sirup uzima se tokom dijete zbog toga što daje organizmu sve neophodne nutrijente i energiju. Možete ga zamijeniti medom.

Limun je idealna namirnica za detoksikaciju – pomaže eliminirati toksine iz organizma, jača imunitet i djeluje kao antioksidans.

Prije provođenja dijete treba pripremiti organizam na način da nekoliko dana jedete samo laganu hranu bez masnoća i proizvoda životinjskog porijekla. Tako će organizam lakše podnijeti nedostatak uobičajene hrane.

Tokom dijete pije se samo ovaj napitak od limuna, javorovog sirupa i kajenskog papra. Mogu se piti i biljni čajevi zaslađeni javorovim sirupom ili medom.

Najbolje vrijeme za limun detoks dijetu je ljeto, kada se ionako konzumira lakša hrana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

 

Priprema napitka

Za jednu čašu limunade potrebno je:

2 jušne kašike soka limuna
2 jušne kašike javorovog sirupa
na vrh noža kajenskog papra
250 ml vode

Promiješajte sve sastojke i odmah popijte. Možete koristiti hladnu ili toplu vodu. Uvijek koristite svježi limun, a ne kupljeni koncentrat.

Dnevno se popijte 6-10 čaša limunade. Napitak se uzima kada ste gladni, kao obrok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Master cleanse dijetu su provodile i zvijezde poput Beyonce, Demi Moore i Jared Leto kad je morao drastično smršati zbog uloge.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti