Jelena Đoković proslavlja 36. rođendan: Osmijeh ne skida, a porukom je sve zaintrigirala

Piše: I.J.

Supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Jelena Đoković danas proslavlja 36. rođendan, pa je tom prilikom na Instagramu objavila zanimljivu fotografiju.

Jelena je, naime, navela da je na isti dan rođena kada i hrvatska književnica Vesna Krmpotić, te je podijelila citate iz njene knjige.

-Na današnji dan prije 36 godina sam se rodila ja, ali i jedna divna žena koja nije više među nama – Vesna Krmpotić koja je iza sebe ostavila predivne knjige koje sa puno ljubavi, pažnje i zahvalnosti čitam. Inspirisana, nadahnuta i vođena… divna Vesna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Evo stihova koje želim danas da podijelim sa vama iz njene nevjerovatne knjige 108×108

“Ništa ne trebaš činiti, naprotiv, trebaš toliko toga ne činiti.

To je tvoj najvažniji posao, tvoja najdinamičnija akcija: ne činiti toliko toga što činiš.

Tolike reči koje si izgovarala, čuće se kad zašutiš.

Zaustavi korak, zaustavi misao o koraku; zaustavi kretanje, zaustavi želju za kretanjem.

I u tišini te zaustavljenosti postani svjesna kako jako, kako odasvud putevi mijenjaju smer – više ne vode od tebe, već K tebi – stoji u opisu fotografije koju je objavila, a na kojoj pozira pored bazena sa osmijehom i podignutm rukama.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti