Nakon što je Angelina tužila FBI zbog Pitta, isplivali i detalji žestoke svađe

Piše: Azra

Drama u porodici Angeline Jolie i Brada Pitta se nastavlja. Naime, 47-godišnja glumica je identificirana kao anonimna osoba koja se predstavljala u sudskom postupku uobičajenim lažnim imenom i prezimenom “Jane Doe” te pod spomenutim imenom podigla optužnicu protiv FBI-a, obavještajne agencije SAD.

Pod lažnim je imenom pokrenula tužbu u kojoj se navodi da je istražni ured tužiteljici uskratio pristup evidenciji koja se odnosi na istražne navode da je ženin “tadašnji suprug fizički i verbalno napao nju i njihovu djecu dok je putovala privatnim avionom prije nekoliko godina”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Jolie je prethodno tražila da slučaj ostane zapečaćen, ali su sudski dokumenti postali javno dostupni ranije ovog mjeseca kada je podnesena izmijenjena tužba. Jolie je rekla da je bilo “napetosti” između nje i njenog bivšeg supruga, dodajući da se zbog Pittovih postupaka u privatnom avionu 2016. osjećala “poput taoca”, dalje otkriva izvješće FBI-a u koje je NBC imao uvid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Sudeći prema dokumentima, zgrabio ju je za ramena i tresao njenim tijelom prije nego što ju je gurnuo u zid. Poznati glumac je zatim “probio strop aviona i napravio rupu u stropu”.

Odjel za brigu o djeci i porodici Los Angelesa istraživao je Pitta zbog zlostavljanja djece nakon navodnog incidenta tokom leta porodičnim privatnim avionom, a određena bliska osoba Pittu i Jolie otkrila je medijima da se oskarovac “napio i potukao s Angie” a njihov je najstariji sin, tada 15-godišnji Maddox, stao u obranu svoje majke

Izvor: Jutarnji.hr

(E.M.)

Pročitajte još