Razija Čolaković odlučila: Uz Božiju pomoć, bit ću najbolja

Piše: Azra

Spisateljica Razija Čolaković važi za jednu od najpopularnijih u BiH, poznata po oštrom jeziku i dobrom smislu za humor prikupila je veliki broj pratitelja na svojoj Facebook stranici “Muhabet sa Razom”.

Razija je objavila na Instagram profilu fotografiju, ispod koje je navela da je donijela važnu odluku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Razija Čolaković (@muhabetovka_razo)

-Dragi moji…

Dugo sam razmišljala o svom putu dalje…

Ja sam žena koja uvijek mora imati cilj, mora izazivati samu sebe i takmičiti se sa sobom… Ali najviše od svega moram biti korisna sebi, porodici i ljudima koji me vole.

Nakon što sam studirala četiri godine i dobila zvanje diplomirani politolog komunikologije i žurnalistike, odlučila sam nastaviti dalje, uz Božju pomoć.

Ove godine upisat ću postdiplomski studij (magistarski) ali iz oblasti psihologije, odnosno cilj mi je ako Bog da magistrirati i doktorirati, te steći zvanje doktora psihoterapeuta.

Zašto?

Zato što znam koliko sam kao takva potrebna svim ljudima, a posebno ženama s ovog našeg podneblja.

Do sada sam bila, u granicama svojih mogućnosti, neko ko vam je olakšavao život.

Od sada želim steći znanje i zvanje, te biti stručna u toj oblasti, te tako s punim pravom pomagati svima, kome pomoć bude potrebna.

Obećavam, uz Božju pomoć, biću najbolja.

I kao stručnjak, uvijek vama dostupna, napisala je u opisu fotografije.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti