Ovako Kate i William odgajaju svoju dječicu: Imaju poseban način na koji ih “kažnjavaju”

Piše: Azra

Iako su kraljevski članovi, Kate Middleton i princ William su prvenstveno roditelji.

Imaju troje mališana — princa Georgea, 8, princezu Charlotte, 6, i princa Louisa, 3 — koji trebaju ljubav, brigu i pažnju, kao i usmjeravanje, vodstvo i osjećaj stabilnosti. Naravno, na mnogo drugih načina, Kate i William nisu nalik mamama i tatama oko njih.

Ovo zasigurno otvara niz pitanja kada se radi o tome kako William i Kate žele odgajati svoju djecu. Dok Kate ima određene poteze kao i nekoliko zabrana za svoju djecu, a Willliam sigurno ima nekoliko vlastitih savjeta i trikova, insajder je otvorio druge aspekte roditeljstva para.

Kao članovi kraljevske porodice, Kate Middleton i princ William mogli bi zaposliti cijelo osoblje da se brine o svakoj želji i potrebi njihove djece. Iako sigurno imaju pomoć, izvor je za The Sun rekao da je Kate također vrlo ‘praktična’ kada su u pitanju redovne aktivnosti.

Naravno, zahvaljujući uobičajenim svakodnevnim zadacima, kao i kraljevskim obavezama, ovi su roditelji zauzeti – zbog čega je izvor također primijetio da su ‘zbog toga ko su, William i Kate morali biti visoko organizirani roditelji.’ Međutim, dodali su: ‘Ali kao roditelji, Will i Kate razvili su tu briljantnu sposobnost da izgledaju spontano u privatno vrijeme i da ih djeca tako vide.’

Osim toga, insajder se osvrnuo na napore koje William i Kate poduzimaju kako bi riješili svoju situaciju.

– George bi mogao biti budući kralj, ali za sada je samo još jedan mali dječak… Uvijek se jako trude osigurati da njih troje imaju što normalnije djetinjstvo. Kate također uči djecu ‘ponašanju za stolom, manirima i bontonu te ‘potiče Georgea i Charlotte da pišu, crtaju, fotografiraju i slikaju. A ona i William inzistiraju da njihova djeca nemaju poseban tretman u školi.

Iako njihovi životi možda nikada neće biti potpuno normalni, William i Kate barem razumiju potrebu da svojoj djeci pruže djetinjstvo koje će im pomoći da odrastu u zdrave odrasle osobe.

Troje djece princa Williama i Kate Middleton, George, Charlotte i Louis (više manje), iznimno se pristojno ponašaju kada su u javnosti.

Ali djeca su ipak djeca, pa čak i klinci s Cambridgea ponekad upadnu u nevolje – ali način na koji William i Kate discipliniraju svoj trio, kažu stručnjaci, čini veliku razliku.

Daily Express razgovarao je sa stručnjacima Babysensa o Williamovom i Kateinom roditeljskom stilu, posebice o njihovim disciplinskim metodama

– Biti roditelj može biti izazovan zadatak, pogotovo kada se vaše dijete loše ponaša, rekli su.

– Svaki roditelj ima vlastite tehnike discipliniranja djeteta, a to nije ništa drugačije za Kate i Williama.

Prema kućnim pravilima Cambridgeovih, oni se odlučuju za ‘sofu za razgovor’ umjesto za ‘zločesti način’ – tipična disciplinska taktika u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje dijete sjedi na određenoj stepenici u kući u tišini, ‘obično jednu minutu za svaku rođenu godinu, što mnogi roditelji smatraju učinkovitom disciplinskom metodom, rekli su stručnjaci.

William i Kate umjesto toga koriste ‘sofu za razgovor’ – ‘i kada izbije svađa ili oblik sukoba, Kate ili William odvest će dotično dijete u drugu sobu kako bi s njim razgovarali o njegovom ponašanju’, rekao je Babysense.

– Iako ne postoji ispravan ili pogrešan način roditeljstva djeteta, tehnike koje Kate i William primjenjuju pokazuje da oni radije razgovaraju sa svojom djecom o njihovom ponašanju i zašto je ono neprihvatljivo. Ovo je tehnika koju mnogi roditelji koriste i vjeruju da će pomoći njihovom djetetu da jasnije shvati zašto ga se disciplinira.

– Osim toga, otvaranje rasprave između djeteta i roditelja, kao što to odluče učiniti William i Kate, može omogućiti djetetu da izrazi svoje osjećaje, a istovremeno omogućiti da se objasni što je dijete učinilo i zašto nije u redu, kažu stručnjaci.

Ovo često može stvoriti smireniju atmosferu’, rekli su. ‘

– Kada discipliniraju svoju djecu, otkriveno je da su Kate i William čvrsti u ocrtavanju bilo kakvih posljedica lošeg ponašanja, ali nikada ne podižu glas. Često kada roditelj viče, dijete nailazi na istu razinu frustracije, što može potaknuti lošu situaciju. Smireno razgovaranje sa svojom djecom – ali čvrstim tonom – odličan je način da razriješite situaciju dok svoju poruku prenosite na jasan i precizan način.

Podsjetimo, Daily Mail je objavio ekskluzivne fotografije s proslave Dana nezavisnosti 4. jula u Wyomingu na kojima je prikazano nikad opuštenije izdanje Meghan Markle, princa Harryja i njihovog sina Archieja. Naime, Meghan i Harry baš poput ‘običnih smrtnika’ sjede na pločniku i s mališanom promatraju povorku.

Par je još ranije objavio i fotografiju božićne čestitke u sličnom opuštenom izdanju, što je dalo prirodniju sliku o njima kao porodice.

U međuvremenu, kraljevska stručnjakinja Daniela Elser rekla je da su William i Kate vrlo različiti u odnosu na ovaj par kada je riječ o načinu fotografiranja njihovo troje djece Charlotte, Georgea i Louisa.

Za razliku od vojvodske porodice Sussexa, fotografije djece porodice iz Cambridgea rijetko se objavljuju izvan zakazanih kraljevskih događaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexi Lubomirski (@alexilubomirski)

U to spadaju i pažljivo odabrane fotografije objavljene s privatnih porodičnih događanja, što ukazuje na iznimno pažljiv pristup predstavljanju mladih članova kraljevske porodice, piše Mirror.

Eser je rekla da same fotografije kao takve nisu upadljive, ali pokazuju značajan kontrast.

Izvor: story.hr
(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti