Najljepše glumice zbog kojih se gledaju turske serije: Neke su došle iz teškog siromaštva, a danas žive kao u bajci

Piše: Azra

Instagram @evcenf @berguzarkorel

Turske serije su proteklih godina vrlo popularne na našim prostorima. Sve je počelo “Sulejmanom Veličanstvenim” i serijom “Hiljadu i jedna noć”, a nastavilo se hitovima “Sila”, “Istanbulska nevesta”, “Bahar”, “Gumuš”.

Nebrojeno mnogo ostvarenja o nesretnim ljubavnim pričama i porodičnim zavrzlamama osvojilo je balkansku publiku, ali još jedan faktor utiče na uspjeh ovih serija – glumci nestvarne ljepote, naročito glumice. Producenti i kasting direktori koji rade na najuspešnijim turskim serijama nesumnjivo su odabrali najljepše žene za uloge tužnih heroina, a ovo su ljepotice koje su privukle najviše pažnje.

Berguzar Korel

Svaka priča o turskim serijama neizostavno počinje imenom glumice Berguzar Korel, koja je sa suprugom Halitom Ergencom igrala u seriji “1001 noć”. Ljepotica je oživjela lik Šeherezade i šarmirala sjetsku, ali i domaću publiku. Ergenc i Korel, inače, imaju troje djece: Alija, Hana i Lejlu, a glumica se neko vrijeme povukla iz posla kako bi se posvetila porodici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel)

Cansu Dere

Turska glumica i nekadašnja Miss Turske, koju smo gledali u serijama “Sila”, “Ezel”, “Majka” i mnogim drugim, spada u omiljene na našim prostorima kada je riječ o poznatim ličnostima iz Turske. O njenoj privatnosti se ne zna mnogo, a ono što je dospjelo do medija otkrilo je da je Cansu Dere često u prošlosti bila tužna koliko i junakinje koje igra. Posebno joj loše ide na privatnom planu, a prije nekoliko godina našla se u centru skandala kada ju je vjerenik i poznati komičar Cem Yilmaz prevario s koleginicom Ahu Yagtu. Skrhana Cansu stavila je tačku na vjeridbu, a Jilmaz i Ahu su se potom vjenčali i dobili dijete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cansu Dere (@cansudere)

Prema pisanju turskih medija, ona je već neko vrijeme u vezi sa osam godina mlađim kolegom Metinom Akdulgerom, što nijedno od njih dvoje nikad nije željelo da potvrdi.

Fahriye Evcen

Ova glumica poznata je po ulogama u serijama “Dnevnik ljubavi” i “Kad lišće pada”, a znamo je još i kao suprugu najpoželjnijeg turskog glumca Buraka Ozcivita. Oni su u braku od 2017. godine, imaju sina Karana, a trenutno čekaju drugo dijete. Proteklog ljeta pisalo se da su glumci u lošim odnosima i da je Fahriye ostavila Buraka nakon svađe s njegovom majkom, ali je par ubrzo sve demantirao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fahriye Evcen Özçivit (@evcenf)

Neslihan Atagul

Glumica Neslihan Atagul igrala je u seriji “Beskrajna ljubav”, koja je dobila čak i nagradu Emi 2017. godine, a bila je i Nare u seriji “Ambasadorova kći”.  Dolazi iz vrlo skromne porodice, a u braku je s kolegom Kadirom Doguluom.

Tuba Buyukustun

Glumica Tuba Buyukustun danas ima 40 godina, što bi malo ko mogao da povjeruje. Šarmantna turska glumica spada u najpopularnije i najuspješnije u svojoj zemlji. Domaćoj publici poznata je po serijama  “Ranjeno srce”, “Ljubav iz osvete”, “Ambasadorova kći”, zatim filmovima “Oglum”, “Babam” i “Gulizar”… Iz braka s Onurom Sailakom, od kog se razvela 2017, ima dvije kćerke bliznakinje.

Asli Enver

Rođena je u Londonu, ali njeni roditelji potiču iz Turske, gde su se porodično vratili kad je Asli bila dijete. Ona tada nije govorila turski jezik, a roditelji su joj se razveli, pa joj je djetinjstvo bilo prilično teško. Međutim, ubrzo se uklopila u sredinu, a istakla se i u muzici i u glumi. Domaća publika gledala ju je u “Istanbulskoj nevesti”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asli Enver (@aslienver)

Izvor: Glossy.espreso.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti