Hrvatska glumica o životnim nedaćama: Živjela sam na vodi i imala 39 kilograma

Piše: S.P.

Hrvatsla glumica Jadranka Matković (71) nedavno je progovorila o svojim životnim poteškoćama i zdravstvenim problemima.

Matković je prije dvije godine završila u bolnici jer više nije mogla jesti. Živjela je doslovno na vodi. Imala je samo 39 kilograma i ljekar joj nije dopustio da se vrati u hladni i destruktivni prostor u kojemu je tad živjela.

FOTO: PIXSELL

– S obzirom na zdravstveno stanje i moje godine, tražila je da me se prebaci u starački dom. Došla sam bolesna i smjestili su me u stacionar. Rekuperala sam se, udebljala barem pet, šest kila, imam doručak, ručak, večeru… Sve je dobro skuhano, raznoliko, bude dosta zeleni, voća, kaže.

Glumica već dvije godine živi u domu za starije, a sobu dijeli s cimericom, a mašta o jednokrevetnoj sobi.

Tokom karijere ostvarila je više od 120 uloga, a posljednje su bile u serijama “Nad lipom” i “Kud puklo, da puklo”. Glumačku karijeru počela je 1969. u seriji “Sumorna jesen”, a zapažene uloge imala je u filmovima “Čaruga” i “Bogorodica”. Odigrala je 26 televizijskih i čak 68 filmskih uloga.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti