Zbog ljubavnice nije bio uz unuka koji se upucao: Bivša španskog kralja otkrila sve detalje njihove afere i šokirala svijet

Piše: Azra

Foto: Pinterest @dailymail.co.uk / Instagram @laotracronica

Corinna Larsen koančno je odlučila da progovori o aferi sa španskim kraljem Juanom Carlosom. Ovog puta dotakla se njegovog tajnog lova u Bocvani, da bi potom prozvala i bivšu kraljicu Sofiju, za koju vjeruje da je namjerno plasirala negativne naslove o njoj. Ona je gostovala u jednom podcastu, a potom se dotakla svega što je uslijedilo u Bocvani te 2021. godine kada je Španiju tresla ogromna kriza. Ovaj podcast inače istražuje odnos 57-godišnjakinje sa bivšim kraljem, aludirajući zapravo da je to imalo ključnu ulogu i u abdikaciji Juana Carlosa 2014. godine.

Corinna je tek sad otkrila da su u to vrijeme bili samo prijatelji. Njihova veza trajala je od 2004. do 2009. godine, a putovanje joj je predložio sam kralj, misleći da je to idealan poklon za 10. rođendan njenog sina. Da on namjerava maksimalno da iskoristi odmor u Bocvani, postalo joj je jasno čim je vidjela kutije pune vina koje su stigle s njima.

Nakon večeri opijanja, car se sljedećeg jutra probudio u teškim bolovima, rekavši da se ne sjeća ničega što se dogodilo prethodne noći. Corinna sada tvrdi da joj je rečeno da će njen privatni avion biti korišćen za povratak kralja u Španiju, tačnije u Madrid.

Tek sada se pita da li je razlog zašto službeni avion kraljevske porodice nije mogao da poleti taj što je čitavo putovanje bilo skrivano od vlade, kao i to što je sve troškove platio sirijski biznismen. Kada je u javnost procurila vijest o lovu u Bocvani, sve je izazvalo neviđenu buru, a skupi odmor je zaista razbijjesnio španski narod, koji je u to vrijeme prolazio kroz tešku ekonomsku krizu.

Kralj se izvinio narodu, i to na različite načine – dok su neki prihvatili izvinjenje, bilo je više onih koji su ga ismijavali. Ono što se tada dogodilo iznenadilo je sve, uključujući i Corinnu. Naime, španski mediji su raskinuli dugogodišnji dogovor koji su imali sa kraljevskom porodicom i objavili njeno puno ime i tako potvrdili da njihova veza nije samo glasina, već realnost.

Kada se danas prisjeća tog perioda, kaže da joj je bilo teško da čita novinske članke o njoj, u kojima su je nazivali “ubicom slonova”, ali i direktno optuživali da zbog nje kralj nije bio sa svojim povrijeđenim, maloljetnim unukom, koji je pucao u sebe nakon nestručnog rukovanja oružjem, iako nije smio ni da priđe vatrenom oružju.

Nakon što je njihova veza razotkrivena, za Corinnu su počeli stresni dani jer su je mediji pomno pratili, a sam kralj je insistirao da ima obezbjeđenje koje je zapravo upravljalo njenom kancelarijom i domom.

Inače, kako je već priznala, njihova petogodišnja veza krenula je nizbrdo 2009. godine, kada se njen otac razbolio i ona je počela da brine o njemu, a onda je otkrila da se Juan Carlos viđa sa drugom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOC El Mundo (@laotracronica)

Inače, danas ga Corinna tuži da je iskoristio svoju moć i ljude iz španske nacionalne službe sigurnosti poslao da joj prijete i maltretiraju je.  Advokati bivše ljubavnice uspješno su dokazali da je njihova klijentkinja pretrpila veliku mentalnu bol, uznemirenost, tjeskobu i stres i zaslužuje pred sudom da progovori o svojim mukama. Juan Carlos joj je život pretvorio u pakao, a morala je da trpi poniženja i nosi se s moralnim stigmama zbog afere s njim, a poručivali su joj da će “završiti kao princeza Diana”.

Izvor: wanted.mondo.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti