Objavljena rijetka fotografija Zdravka Čolića s majkom i ocem

Piše: S.P.

Objavljena je rijetka fotografija Zdravka Čolića s roditeljima Stanom i Vladom, koja je nastala nakon što se pjevač vratio iz vojske.

Foto: Instagram/dejanbegovic

Naš slavni pjevač oduvijek se trudio čuvati privatni život dalje od očiju javnosti, ali ipak je u nekoliko navrata govorio o majci i ocu. Stana je preminula 2009. godine, a Zdravko je kazao da mu je to bio najteži period u životu. Godinu dana kasnije preminuo je i Vlado.

“Kada sam se rodio, moj otac je htio da mu sin bude zdrav i izabrao mi je ime Zdravko. Kada se rodio moj brat, otac je želio da se zove Jugoslav, po državi, jer je on bio oficir. Bunio sam se rekavši da ću ga ja uvijek zvati Dragan. Imao je sreću da moje ime pobijedi. Roditelji su sve učinili kako bi brata i mene izveli na pravi put i sve najbolje su dali nama dvojici. Otac mi je kupio prvi gramofon, prvu gitaru… Sve to od jedne plate, jer je mama bila domaćica”, rekao je Zdravko ranije.

On je rođen u sarajevskom naselju Grbavica i tu je godinama živio s bratom i roditeljima. Prije dvije godine je objavljena informacija da je Zdravko taj stan poklonio svom prijatelju iz Visokog, koji je ostao invalid u ratu.

“Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živio sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti”, izjavio je Zdravko ranije. On je 2013. godine kupio stan na Koševu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti