Ovaj poznati glumac je Severinin rođak: Bio je jedan od najpoželjnijih muškaraca u Jugoslaviji

Piše: Azra

Pjevačica Severina Vučković je rijetko kad govorila o svom djetinjstvu i roditeljima, ali je jednom prilikom otkrila da je u srodstvu sa jednim glumcem kojeg veoma dobro znamo.

Severina  je jedan od najpopularnijih muzičkih izvođača u regionu.

Njeni roditelji su Sever Vučković iz Splita i Ana iz Drniša. On je bio vozač kamiona, a mama konobarica. Pjevačica je veoma rano ostala bez oca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

U jednoj emisiji, pjevačica je ispričala da je njen otac imao trojicu braće koji su se zvali Jug, Istok i Zapad. I dok su njegova braća tokom godina promijenila svoja imena, Sever je ostao vijeran svom i nije ga mijenjao.

Upravo sa očeve strane, Severina ima rođaka koji je veoma poznat regionalnoj publici.

U pitanju je glumac Aljoša Vučković, koga smo svi zavoljeli u seriji “Bolji život”, a uloge po kojima ga pamtimo su i one u “Povratku otpisanih” i “Srećnim ljudima”.

I sam glumac je jednom prilikom prokomentarisao da je istina da je sa Severinom u rodu i da su dalji rođaci i da su im dede iz istog sela u Dalmaciji, ali da nisu u kontaktu.

Glumac Aljoša Vučković se 2019. godine povukao iz posla na jedno vrijeme zbog bolesti o kojoj nije želio da otkriva detalje.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti