Sjećate li se Ivane iz serije ,,Lud, zbunjen normalan”: Napustila ju je zbog samo jedne epizode

Piše: Azra

Bh. glumica Gordana Boban rođena je 1967. godine u Livnu. Već od ranog djetinjstva Gordana Boban je aktivan član livanjskog kulturno-umjetničkog društva “Radnik”.  Prve važnije uloge ostvarila je u “Sretnom princu” (1982.), “Sretnoj priči” (1983.) i “Kosarinom vijencu” (1984.). Pohađala je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Značajnije uloge ostvarila je u dramskim predstavama Tetoviranom pozorištu, Ženski turbofolk bend i Mjesečevoj Predstavi, te u filmovima: “Gori vatra” (2002), “Nafaka” (2006) i drugi.

Glumica je mlađoj generaciji postala poznata po ulozi Ivane u seriji ,,Lud, zbunjen, normalan”, te je pokupila simpatije brojnih gledatelja. Međutim, fanovi serije bili su šokirani kada su saznali da se lik Ivane više neće pojavljivati u seriji. Jednom prilikom Gordana je otkrila koji je pravi razlog njenog odlaska iz ovog projekta.

YOUTUBE / Printscreen

– Ostavila sam je, jer je jedna epizoda, po mom mišljenju, bila potpuno neprikladna. Od 54. epizode pa dalje bilo je mnogo epizoda s vrlo kontroverznim sadržajem. Mogu reći da sam jako sretna jer uvijek slušam svoj unutarnji glas. Imate neki okvir u kojem pokušavate ne mijenjati svoje moralne vrijednosti ili ponašanje. Slušate svoj instinkt šta je dobro, a šta nije. Dakle, jako sam sretna što sam učinila taj korak. Ova epizoda o kojoj govorim zapravo je bila o seksualnom zlostavljanju. Dakle, termin silovanje u porodičnoj seriji koja se emitira u 8 sati navečer, prema mojim moralnim mjerilima, za veliki broj gledatelja u kojima ima mnogo djece, uopće nije prikladan – kazala je jednom prilikom za bh. medije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Centar kulture i mladih (@ckmsarajevo)

Tijekom cijele njene karijere nije joj manjkalo podrške, a najveću podršku pružali su joj suprug Mirsad Herović i njihov sin na kojeg je Gordana neizmjerno ponosna.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti