Sjećate li se Alme Husike iz “Vize za budućnost”: Evo kako danas izgleda

Piše: Azra

YOUTUBE / Printscreen

 

Radnja serije prati šestočlanu bošnjačku porodicu Husika, koja živi u jednom sarajevskom stanu, a koji je primorana napustiti zbog srpske porodice Golijanin koja se nakon zavreštka rata vratila u BiH iz Norveške. Međutim, tu i nastaje problem. Husike ni pod koju cijenu ne žele napustiti stan sve dok im se ne napravi novi, a s čime se ne slažu Golijani.

Sud nešto kasnije donosi odluku kako ove dvije porodice moraju živjeti skupa u ovom stanu. Nešto kasnije, pridružuje im se i Hrvat Hrvoje Uskok iz Hercegovine, a sve njih “nadgleda” opasni sarajevski momak Rile.

Serija nas je još jednom podsjetila kako u našoj zemlji možda žive različiti narodi, ali su oni godinama povezani, naučeni živjeti jedni pored drugih i ne gledati na nametnute razlike.

Meliha Fakić, rođena u Tuzli 1967. godine, bosanskohercegovačka je glumica. Najpoznatija je po ulogama Alme Husike u seriji Viza za budućnost, te babi Bebi u seriji Dar mar. Diplomirala je glumu u Sarajevu na Akademiji scenskih umjetnosti.

YOUTUBE / Printscreen

Većina gledatelja će je upravo i zapamtiti po ulozi u seriji ”Viza za budućnost”, u kojoj glumi suprugu Suada Husike, kojeg glumi Admir Glamočak, sa kojim ima tri kćerke.

(S.B.)

Pročitajte još