Donna Ares: Prisjetimo se lavice, izuzetno teške i nažalost izgubljene borbe

Piše: Azra

Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, važila je za jednu od najtalentovanijih bosanskih umjetnika, koja je specifičnim glasom i najljepšim baladama, ostavila ogroman trag u svijetu muzike. Nažalost nakon trogodišnje borbe sa opakom bolesti, Donna nije izdržala.

Junakinje iz Bihaća svi se sjećaju kao lavice ogromnog srca, nasmijane do kraja, velike humanistice i borca. Tokom svoje bolesti, redovno se obraćala svojim pratiocima na društvenim mrežama, pa su svi imali priliku vidjeti tragediju kroz koju je prolazila. Ali, ono što je činilo izuzetnom ženom, jeste tolika snaga da je u svom tom bolu, energiju, pozitivne vibracije i poruke ohrabrenja slala svim oboljelim od opake bolesti.

Na njenom Instagram profilu, koji nikada nije ugašen, i dalje postoji video koji je objavila sa porukom ohrabrenja.

– Objavim video da ostane zabilježeno u mom insta dnevniku, a možda će i ohrabriti nekog ko se nalazi u istoj situaciji, a ne zna šta ga čeka, napisala je Donna. U nastavku pogledajte:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donna Ares (@donnaares)

 

Napisala je i knjigu “Soba za nikoga” koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti, a promovisana je 2015. godine. U njoj govori o saznanju da boluje od teške bolesti, svim nedoumicama, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

Nažalost, Donna je preminula u svojoj 40. godini, nakon trogodišnje i teške borbe. Njena posljednja objava na Instagramu, rasplakala je cijeli region.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donna Ares (@donnaares)


(E.T.M.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti