Naida Bojnakova nakon potresa u Turskoj: Mnogo je nastradalih, ekipe još uvijek izvlače ljude ispod ruševina

Piše: Azra

INSTAGRAM: @bojnakova

Bh. influenserica Naida Bojnak, na Instagramu poznata kao Bojnakova, oglasila se nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku. Zemljotres jačine 7,8 stepeni pogodio je jugoistočnu Tursku, blizu grada Gaziantepa, i sjeverni dio Sirije.

-Svima koji mi pišete i koji ćete pisati želim da se zahvalim, mi smo hvala Allahu dobro, bilo je zaista strašno, mi smo koliko-toliko blizu pogođene regije i osjetili smo jak zemljotres koji je jako dugo i trajao. Ako je nama bilo strašno mogu misliti kako je u pogođenim dijelovima. Mnogo je poginulih i mnogo srušenih zgrada, hotela, bolnica. Ekipe još uvijek izvlače ljude ispod ruševina. Ne znam šta da kažem osim da mi je toliko žao ovih ljudi i ove zemlje što svako malo prolazi kroz neke nesreće, napisala je Naida.

Prije nešto više od pola sata, Tursku je zadesio još jedan zemljotres.

Naida je na svom Instagram storyu objavila kako je bio jednake jačine kao i prethodni.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti