Slavne ličnosti koristile lijek za dijabetes kako bi izgubili kilograme: Osobe kojima je potreban lijek teže dolaze do njega

Piše: Azra

Svijet slavnih uvijek je na meti medija, pogotovo kada su u pitanju trendovi. Bujne grudi, bujna kosa, plastične operacije, višak kilograma, manjak kilograma, kristalno bijeli zubi, samo su neke od stvari koje brojni nastoje da isprate.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio video na kojima je prikazano kako su slavne ličnosti na bizaran i opasan način skidale kilograme, jer ove godine je izgleda u trendu imati manjak kilograma. Koliko god se divimo njihovoj liniji, i pitamo se kako mi ne možemo tako brzo smršati, oni su izabrali ipak rizičan i bizaran put.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kim Kardashian (@kimkardashian)

Naime, koristili su lijek za dijabetes tipa 2 kako bi liniju doveli do savršenstva. Neke od tih ličnosti su Kim Kardashian, koja se fanove u kratkom roku šokirala novom linijom. Zatim Khloe Kardashian, Rebel Willson, Elon Musk.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rebel Wilson (@rebelwilson)

Radi se o lijeku ‘Ozempic’ koji se može dobiti isključivo preko liječničkog recepta. Zbog prekomjerne tražnje za tim lijekom od strane slavnih ličnosti, oboljele osobe kojima je potreban lijek teže dolaze do njega. Cijena lijeka kreće se preko 100 KM.

@pattypopculture🤯THE CRAZIEST CONSPIRACY THEORY ABOUT THEM🤯 Part 48: Weight Loss 🤯

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

-‘Kao farmaceut slama mi srce kada moram reći pacijentima koji boluju od dijabetesa da ne mogu da dobiju lijek’, ‘Osobe kojima je zausta potreban ne mogu da dođu do lijeka’, ‘Moram čekati minimalno dvije sedmice samo da dobijem recept za lijek’, ‘Pitala sam doktora zašto je tako teško nabaviti lijek koji mi je potreban, na šta je on odgovorio da ga slavne ličnosti

zloupotrebljavaju za mršavljenje’, samo su neki od komentara ispod videa.

Šećerna bolest tipa 2 je daleko najčešći oblik šećerne bolesti – javlja se u 90% slučajeva. Većina oboljelih od tipa 2 proizvodi promijenjene ili čak normalne količine inzulina, ali uslijed poremećaja u stanicama jetre i mišića dolazi do otpornosti na djelovanje inzulina.

Komplikacije šećerne bolesti obično se dijele na kratkoročne i dugoročne. Najvažnija kratkoročna komplikacija je hipoglikemija. Hipoglikemija obično nastaje kod predoziranja inzulinom ili u slučajevima nedovoljnog uzimanja hrane, povećane fizičke aktivnosti ili uzimanja alkohola uz primjenu uobičajene doze inzulina. Simptomi uključuju znojenje, podrhtavanje, glad i brzo lupanje srca.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti