Kako je izgledao Željko Joksimović kao dječak: Duža kosa, krupne oči i harmonika na ramenima

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @zzeljko

Pjevač Željko Joksimović danas važi za jednog od najpriznatijih umjetnika. Osim muzičke karijere, on se posvetio i produkcijskom radu, a malo ko zna da je kao dječak svirao harmoniku.

Naime, Joksimović je već sa četiri godine postao zvijezda, s obzirom na to da je bio najbolji harmonikaš među vršnjacima.

Snimak iz davne 1977. na kojem je Željko imao nešto dužu crnu kosu i sa harmonikom u ruci izazvao je lavinu pozitivnih komentara, i već tada se znalo da će ostvariti veliki uspjeh na muzičkoj sceni.

Prelomna godina u karijeri Joksimovića je 2004. kada se sa pjesmom „Lane moje” plasirao na Evrovizijsko takmičenje.

Inače, Željko je u sretnom braku sa voditeljicom Jovanom Joksimović. Njihova ljubav traje 15 godina. Oni važe za najskladniji par na domaćoj javnoj sceni. Zajedno imaju troje djece, a trenutno im i poslovno i privatno u životu cvjetaju ruže.

Među njima su se desile varnice 2008. godine kada su zajedno vodili “Evroviziju” koja se održavala u Beogradu, a mada se 2011. godine pisalo o njihovom raskidu, na kraju je ipak ljubav pobijedila i oni danas žive svoju bajku.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti