Zvijezda serije ‘Lude sedamdesete’ ide u zatvor: Optužen za dvostruko silovanje

Piše: L. K. P.

Američki glumac Danny Masterson proglašen je krivim za zločin silovanja ove srijede u Los Angelesu, prenosi Gala.de. Dvanaest porotnika proglasilo je glumca krivim za silovanje dviju žena u njegovoj kući u Hollywood Hillsu 2003. godine. Postoji i slučaj trećeg navodnog silovanja, no porota nije mogla donijeti jednoglasnu presudu o tom slučaju koji se navodno dogodio u novembru 2001. Treća tačka tiče se njegove dugogodišnje djevojke.

Masterson se sada suočava s najmanje 30 godina zatvora, ali možda i doživotnom robijom. Očekuje se da će potpuna kazna biti objavljena početkom avgusta.

Tužitelji su rekli da je Masterson uz uporabu sile prisilio tri žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku, a sve se događalo u razdoblju između 2001 i 2003. godine. Rekli su porotnicima da je žene drogirao pićem kako bi ih mogao silovati, a za sve je iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi. Sve tri žene su također bile pripadnice iste crkve, a u crkvi im je, kako tvrde, rečeno da ne prijavljuju kazneno djelo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dannymasterson (@dannymasterson)

Žrtve su detaljno objasnile kako su boravile u njegovoj kući u različito vrijeme, a prošle su kroz isti princip. Dao im je piće od kojeg su se onesvijestile te je tada nad njima počinio strašan zločin. Treća je žena navodno s glumcem bila u vezi nekoliko godina, a priča se da je Masterson nad njom vršio seksualne radnje dok je spavala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dannymasterson (@dannymasterson)

Godine 2017. prvi su put iznesene optužbe za silovanje protiv američke zvijezde, a 2020. službeno je optužen. Masterson nije svjedočio, a njegovi odvjetnici nisu sazvali svjedoke. Odvjetnički tim koji zastupa glumca tvrdi da su spolni činovi bili djelomice sporazumni te da su žrtve međusobno koordinirale iskaze.

Trenutno je u braku s glumicom i manekenkom Bijou Phillips, koja je plakala dok su ga odvodili iz sudnice, dok je ostatak porodice i prijatelja ostao u nevjerici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti