Smrt Tine Turner otvorila neke stare rane koje je porodica godinama pokušala popraviti

Piše: L. K. P.

 

Prošlo je sedam dana otkako je muzički svijet ostao bez istinske dive, 83-godišnje kraljice rock’n’rolla Tine Turner, koja je iza sebe ostavila brojnu porodicu, s kojima, zapravo, nije ni bila bliska.

Čini se kako članovi porodice Tine Turner ne žele da ona, u pravom smislu riječi, počiva u miru. Dane od njene smrti koriste kako bi svijetu otkrili nepoznate detalje, a isplivali su i neki zanimljivi podaci o porodičnim odnosima koji se do njene smrti nisu uspjeli popraviti.

Tina Turner imala je četvoricu sinova, dva biološka i dva usvojena sina. Craig i Ronnie Turner bili su njeni biološki sinovi, koji su preminuli prije nje, a nadživjeli su je Ike Turner Jr. i Michael Turner, koje je usvojila s prvim suprugom, Ikeom Turnerom.

Muzička diva svoje posljednje godine života provela u Švicarskoj sa svojim drugim suprugom Erwinom Bach, živeći mirnim životom u Villi Algonquin vrijednoj 76 miliona dolara. Kontakt s većinom članova porodice izgubila je odavno, a upravo oni sada žale što nisu pokušali nešto prije nego je postalo prekasno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Svog prvog sina Craiga dobila je s Raymondom Hillom, pratećim pjevačem Ikea Turnera, kojeg je pjevačica rodila kada je imala 18. Nakon toga udala se za Ikea koji je odmah usvojio Craiga, a uskoro su dobili i zajedničko dijete, sina Ronnieja. Baš kao što je Ike usvojio njenog sina iz propale veze, tako je i Tina usvojila Ikeove sinove koje je dobio s bivšom suprugom Lorraine Taylor, Ikea Jr. i Michaela.

Kada je riječ o unucima, djeci njenog sina Ronnieja, Raquel i Randy, njih Tina nije nikada upoznala, baš kao ni svoje praunuke, djecu Raquel Turner, Tysona i Tyresea. Zanimljivo je da je upravo Raquel naslijedila od bake prelijep glas, no nikada nije postigla karijeru kraljice rock’n’rolla.

I dok Craig i Ike Jr. nisu imali djece, Michael ima kćerku Tiffany Turner-Dukes koja ima troje djece, kćerku Marli i sinove Amarija i Giannija. Tiffany je inače dizajnerica nakita, osnovala je neprofitnu organizaciju za borbu protiv zlostavljanja i aktivna u pomaganju djeci s autizmom. Uz sve to je i muzička producentica, a Tina nije upoznala ni njenu djecu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti