Dvije velike ljubavi Bebi Dol: Čovjek kojeg je volio cijeli region i misteriozni muškarac kojem je rekla da

Piše: L. K. P.

Bebi Dol je već decenijama na javnoj sceni i iza nje je veliki broj hitova, koje znaju maltene sve generacije u zemljama bivše Jugoslavije.

No, iako je karijera slavne umjetnica počela prije više od četiri decenije, o njenom privatnom životu se oduvijek malo znalo.

Nikada nije suviše pričala o ličnim stvarima, tako da ni mediji nisu imali previše informacija na ovu temu.

Ipak, nije tajna da je osamdesetih, kada je njena karijera bila u najvećem usponu, bila u vezi sa jednim poznatim kolegom, kojeg je upoznala jednom prilikom u avionu.

Taj putnik na istom letu i njen kolega bio je pokojni hrvatski muzičar Massimo Savić. Bebi Dol je pričala kako u početku nije imala nikakva osjećanja prema poznatom umjetniku, međutim na kraju ipak nije uspjela da odoli njegovom šarmu.

– To je bilo jedno vrlo veselo društvo, od otprilike desetak ljudi. I bili smo ludi kao puška, svih deset. Uvijek je bilo neke love, nije bilo važno jesam li zaradio ja, ili Bebi, ili neko treći – pričao je svojevemeno Massimo.

Kako je rekao, tada su vodili jako lijepe živote, ali kada je došlo do rata sve je krenulo nizbrdo.

Javnosti nikada nisu otkrili razlog zbog kojeg su raskinuli, ali ostala je zapisana jedna izjava Bebi Dol na tu temu. Mnogima i danas nije jasno da li je bila ozbiljna ili u šaljivom tonu.

– Nismo mogli da se dogovorimo gdje ćemo biti. Da li u Istri, Zagrebu ili Beogradu – rekla je jednom prilikom Bebi.

Od veze sa Massimom, pa sve do prije desetak godina, tačnije do 2014, u javnosti nije bilo novih informacija u vezi sa ljubavnim životom Bebi Dol

Tada je otkriveno da se udala za umjetnika, odnosno pisca i profesora Aleksu Todorovića. Kako se kasnije saznalo, oni su bili u vezi pet godina prije nego što su stali na ludi kamen.

Prema rečima Bebi Dol, on je rođen i odrastao u SAD, a neko vreme je radio i kao novinar.

– Moj muž se zove Aleks Todorović. Rođen je i odrastao u Los Angelesu. Tamo je završio studije i stekao zvanje profesora književnosti i ruskog jezika. Devedesetih je prvi put na duže došao u Beograd, gdje je zbog poznavanja jezika i zemlje bio dopisnik za nekoliko novinskih redakcija uključujući “Dejli telegraf” – rekla je Bebi jednom prilikom za “Gloriju”.

Kada je opisivala kako su se upoznali, sve je to povezala sa jednom svojim hit pjesmom.

– Bilo je ljeto i ja sam cijele noći radila u jednom muzičkom studiju. Dočekalo me jutro i nebo u stilu pjesme ‘Hajde da’. Kako se ispostavilo kasnije, našla sam i dečka kao san, kako glasi prvi stih te numere. Svratila sam do drugarice i tamo zatekla njega i njegovog kolegu. Ona nije bila tu i ostala sam da je sačekam – rekla je Bebi.

Bebi i Aleks su se vjenčali 2014. godine, a na ceremoniji kum im je bio pjevač Oliver Mandić. Pjevačica i pisac i novinar iz Los Angelesa su još uvijek u braku, međutim i dalje je teško naći njihove zajedničke fotografije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti