Hrana, pokloni, boje…za sve horoskopske znakove

Piše: Redakcija

Vjerovali ili ne u astrologiju i horoskopske znakove, svi mi tu i tamo volimo pročitati šta zvijezde kažu o našoj budućnosti ili provjeriti kako nas opisuju. No, horoskop nam pruža više od godišnje, mjesečne i dnevne prognoze dana.

Astrologija ide toliko daleko da opisuje hranu koja paše kojem znaku, žanr filmova, pokloni. Pa ukoliko želite provjeriti spadate li vi u prosječnu skupinu određenog horoskopskog znaka ili želite saznati što bi vi kao pripadnik određenog horoskopskog znaka mogli voljeti, pročitajte nastavak članka.

Ovan

Poslastice koje vole Ovnovi su kolači od limuna, rolade od maline i torte s kremom od sira. Vole i sladoled preliven šlagom. Ovaj znak također uživa i u zdravijim varijantama deserta od svježeg voća kao što su šljive, trešnje, grožđe, možda u kombinaciji s medom i jogurtom. Što se tiče poklona, Ovnovi cijene originalnost, ali pokloni za koje je jasno da su kupljeni bez razmišljanja jako im loše sjedaju. Ovom tvrdoglavom znaku poklonite neki komad srebrnog nakita, crveni sat i slično. U filmovi vole strast, drskost, odmjeravanje snaga i stalna napetost među likovima posebno osvajaju Ovnove. Boja koja bi se najviše mogla svidjeti Ovnovima je crvena, koja potiče samosvijest i može pomoći da se osjeti životna svrha, naglašava seksualnost.

Bik

Tradicionalni Bikovi uživaju u čokoladnim tortama, sladoledu od vanilije ili šlagu. Čokoladni pudinzi i mousse su također dobar izbor ako odlučite zavesti nekog Bika. Obožava pitu od jabuke i kolač od mrkve. Ne mogu odoljeti kolačima sa svježim voćem. Vole praktične poklone koji imaju upotrebnu vrijednost. Kako vole jesti i kuhati, bilo što iz tog asortimana uvijek će ih razveseliti, a osim kuhinjskih potrepština dobro će primiti šal, kapu i slično. Dobra romantična knjiga ili film začin su Bikovom urednom životu i protuteža urođenom oprezu. Biku se pripisuju narandžasta, ružičasta i zelena. Bikovu nesklonost promjenama ublažit će nježna ružičasta koja će izvući na površinu njegov šarm i gracioznost. Intenzivnije nijanse ružičaste boje potiču ljubav i pojačavaju emocionalnu stabilnost.

Blizanci

Blizanci vole lagane deserte od čokolade. Obožavatelji su bilo kojeg kolača sa šlagom, posebno ako je od jagoda ili malina. Blizanci vole i malo neobičnije okuse sladoleda poput đumbira, zelenog čaja ili kokosa. Vole jedinstvene deserte, poput rožate. S izborom poklona za Blizance nikad nije lako, uvijek očekuju nešto izuzetno i neponovljivo, dobro je to što to ne mora nužno biti skupo. Putovanje, posebna zimska kapa, otkačena slika odličan su izbor. Filmovi koje gledaju trebaju sadržavati dijaloge o osjećajima čim se jača osjećaj sigurnosti, a priče koje obiluju dijalozima mogu raspaliti njihovu maštu i potaknuti misaone procese. Priče su za vas više od opuštanja, one su nadahnuće za postignuća u stvarnom životu. U bojama su Blizanci iznimka, jer uz nebeskoplavu i svijetlosivu imaju pokroviteljstvo nad žutom bojom. U njoj se susreću svjetlost i zlato sunca, simbolizirajući duhovno i nematerijalno. Žuta je boja učenja i komunikacije. Potiče znatiželju i dobro raspoloženje, tipične osobine Blizanaca, ali također koristi i za potiskivanje depresije.

Rak

Ovaj nježni znak voli kroasane punjene čokoladom. Pite, voćni kolači sa sirom i kolači i sladoled oduševljavaju ovog ljubitelja kaloričnih deserta. Stvarno uživaju u anđeoskom kolaču, tortama od čokolade, voća i šlaga. Rak također voli peciva s grožđicama. Sentimentalni i osjećajni Rakovi cijene unikatne poklone, bili oni kupljeni ili izrađeni, ali trebaju imati jasnu poruku da ste pritom mislili upravo na njih. Fina večera, boca sjajnog vina, prelijepa vesta, to su stvari koje će Rakove razveseliti. Od svojih imaginarnih junaka u filmovima očekuju snažne, ali pritajene osjećaje koji će izmamiti suze. Sudbinska povezanost duša koje se vole oduvijek i zauvijek idealan je predložak priče koja će ispuniti vaša očekivanja. Rak kojim vlada Mjesec u znaku je srebrne i bijele boje. Bijela je iskrena, precizna, kritična. Oduvijek je bila simbol čistoće i ženstvenosti. Rak je osjetljiv na raspoloženja i osjećaje drugih, pa se treba okružiti bijelim, srebrnim i zelenim tonovima kad god se osjeća povrijeđenim, uznemirenim ili napetim. Te mu boje mogu pomoći potaknuti vedrinu.

Lav

Većina Lavova su pravi sladokusci koji vole kolače svih vrsta, a posebno one čokoladne. Međutim, nikada neće odbiti kolač od vanilije ili karamele. Kolači od banane i kolači s voćnim preljevima su također pravi izbor ako želite zavesti ovog kralja životinja. Bilo koja vrsta voća sa šlagom budi interes u njemu, kao i kolačići s komadićima čokolade. Za poklone žele sve što ima veze s glamurom i svjetluca, da pojednostavimo. Najnovija tehnologija, odjeća s potpisom i slično se preferira, ali dobro će sjesti i birani set ukrasnih svijeća ili posebno izdanje omiljenog albuma. Maštu će uzburkati likovi koji su samostalni i ponosni, buntovni i samosvjesni, drski i izazovni. Ljubav je vrjednija ako se za nju treba boriti, a dašak patnje i čežnje koja će se na kraju pretvoriti u ljubavnu sreću neizostavni je dio dobre priče. Lav je dostojanstven, kraljevski znak a njegovi pripadnici vole luksuzne stvari. Sunce u zenitu, što je simbol Lava, sjaji zlatom. Zlatna je boja blagostanja, potiče osjećaj veličanstvenosti. Zlatni nakit nosimo kao posebnu vrijednost, jer odražava našu vlastitu toplinu i dostojanstvo.

Djevica

Bijela čokolada je poželjna kada je Djevica u pitanju. Uživaju u kolačima od sira ili voćnim poslasticama sa svježim voćem. Vole preljeve od bijele čokolade i vanilije. Tradicionalni kolačići i čaša mlijeka također mogu privući ovaj znak. Kolačići s komadićima čokolade i kolačići od zobenih pahuljica su favoriti ovog znaka. Praktične Djevice vesele se praktičnim poklonima, znači s njima je, zapravo, najlakše. Dobra knjiga, priručnik za zdrav život, stalak za začine, set za manikuru ili nešto slično, glavno da se može dobro upotrijebiti. U svijetu mašte i filmova, preko zamišljenih likova i situacija, možete proživjeti mnogo toga što se sami ne biste usudili. Ne bojite se prepustiti da vas priča ponese i ako treba pustiti koju suzu. Djevici pripadaju pastelni tonovi, bež i svijetle nijanse zelene. Bež, najsvjetlija nijansa smeđe, smirujuća je boja koja ničim ne izaziva. Smeđa je općenito topla i neutralna. Samozatajna i uredna Djevica ne voli se isticati jarkim bojama. Sklona je pretjeranoj kritičnosti, a dašak zelenog djeluje umirujuće na njen aktivan um.

Vaga

Ovaj znak uživa u laganim i prozračnim desertima. Vole sladoled s okusom limuna, čokoladni mousse  i pite. Pita od limuna je jedna od omiljenih poslastica ovog znaka. Također vole i Schwarzwald tortu. Okus malina, limunove korice i tamne čokolade su im omiljena kombinacija. Lijep izgled glavna je karakteristika dobrog poklona za Vagu, ali nemojte se uznemiravati ako im već sutra genijalan poklon postane bezveze. Znači, držite se jednostavnih stvari – šal, rukavice, kravata, krema, srebrne naušnice. To će biti dovoljno. Za njih je šarmantna komedija o društvenim ritualima, sklapanju veza i donošenju važnih životnih odluka. Vagi se pripisuje plava u sredini spektra, elegantna i odmjerena. Vaga u svojoj životnoj okolini uvijek nastoji stvoriti sklad, stoga plavom bojom šalje poruku smirenosti i ravnoteže. Naglašena elegancija Vage ističe se dostojanstvom plave. Tamnije nijanse odražavaju druželjubiv duh Vage koja uvijek vodi računa o drugima i povezuje ljude.

Škorpija

Škorpije vole deserte natopljene alkoholom poslužene uz sladoled. Čokoladni deserti s malo alkohola i deserti u koje ide kava jako privlačne ovaj znak. Ako pokušavate zavesti Škorpiona, više je uvijek bolje. Mekani čokoladni kolačići i tamna čokolada podići će mu razinu endorfina pa vam neće moći odoljeti. Pogoditi šta Škorpija želi za poklon ne mogu svi vidovnjaci svijeta, prema tome, držite se egzotike – enciklopedija, mirisne svijeće koje ne možete nabaviti tek tako, dobre knjige o čudnim stvarima, boca sjajnog vina iz dalekih krajeva. Škorpija je sklona intenzivnijim osjećajima poput onih u pričama o opsesivnoj ljubavi i strašnoj osveti osvaja gotičkom atmosferom. Kad ljubav poprimi mračne tonove i postane neumoljiva, vrtlog sudbine povući će prema dnu nesretne ljubavnike. Škorpija je tajanstvena, odgovaraju joj snažne boje. Intenzivno crvena, crna i snažna nijansa zelene pripadaju njenom spektru. Crno kao simbol moći i tajnovitosti, te crveno kao energija i poticaj odgovaraju ovom žestokom i strastvenom znaku.

Strijelac

Oni koji su rođeni u znaku Strijelca vole pomalo egzotične namirnice, poput sjemenki nara natopljenih alkoholom ili slojevite kolače. Strijelac će se okrenuti za svakom slasticom prelivenom sirupom od kvalitete čokolade. Voli i kolače s kakaom koji nisu previše slatki, ali čokolada je rješenje ako ga želite oboriti s nogu. Puno čokolade! Kako nikad nemaju mira, uvjerljivo najbolji izbor je aranžman za putovanje, ma gdje ono bilo, njima će biti super. Uz to dobro idu putopisi, ulaznice za neki genijalan koncert, role … sve što će Strijelca odvesti negdje, makar i u mašti. U filmovima će ih uzburkati likovi koji su samostalni i ponosni, buntovni i samosvjesni, drski i izazovni. Ljubav je vrednija ako se za nju treba boriti, a dašak patnje i čežnje koja će se na kraju pretvoriti u ljubavnu sreću neizostavni je dio dobre priče. Strijelac uzdiže svoje vizije i širi ih u potrazi za sveobuhvatnim razumijevanjem svemira. Ljubičasta je veličanstvena, idealistična i osjetljiva boja. Pomaže kod nesanice, hrani umjetnički talent i inspiraciju. Smatra se da daje poticaj novim kreativnim idejama.

Jarac

Ovaj jednostavan znak voli čokoladne krafne, pite s orasima, kolače s malo čokolade ili torte od banane. Usrećuju ih tradicionalni deserti kao što je rolada, torta od jabuka ili kolač od sira. Također vole toplu čokoladu i voćne napitke. Kod poklona je još jedan praktičan znak, ali prilično ambiciozan, pa sve što je praktično, korisno i ima veze s poslom prolazi pod dobro – novčanik, etui, putni pribori za higijenu, brijanje i slično, putna torba.  U stvarnosti vrlo odgovorni, odlično organizirani i pribrani, no njihova je romantična duša uvijek spremna za dobru priču. Jarac koji crnom bojom simbolizira neplodnost zimskog tvrdog tla. Crna je boja formalna, konvencionalna i dostojanstvena. Jarac simbolizira formu i disciplinu koja se odražava u crnom. Pripadaju mu i najtamniji tonovi smeđe koja podupire njegov osjećaj svrhe i odlučnost da uspije u ostvarenju ambicija.

Vodolija

Voli jagode ili borovnice sa šlagom i egzotičnim likerima. Lagani čokoladni deserti, peciva ili voće sa šlagom. Peciva punjena sirom ili kolač od sira s preljevom od višanja ponudite kao poslasticu nakon večere. Otkačeni kakvi jesu, vole otkačene poklone, tako da ni masažer neće biti pogledan poprijeko, MP4 player ili neobičan tablet, ukrasi koje ste gledali barem pola sata i pitali se čemu služe njima će biti genijalan poklon. Njihova znatiželja i otvorenost prema svijetu i ljudima čini vas velikim ljubiteljem priča. Volite čitati, raspravljati o knjigama i filmovima. Imaginarni junaci mogu za vas biti jednako stvarni poput pravih osoba. Vodoliji pripada svjetlija nijansa koju bismo mogli nazvati ledenoplavom. Tu su i tonovi sive i plavosiva, a posebno se ističu metalizirani tonovi. Vodolija se voli istaknuti i pokazati da je drukčiji, pa će sjajem metalizirane plave ostaviti željeni efekat. Hladne glave, uvijek u svom svijetu ideja, Vodolija i njegove plavo-sive boje potiču originalnost.

Ribe

Većina Riba voli jednostavna jela od jagoda, vanilije, čokolade ili sladoleda. Veliki su ljubitelji kolača, osobito voćnih pita. Vole maslac od kikirikija, a ako je dio nekog kolača, sreći nema kraja. Uživaju u kolačima od sira, jogurta i šlaga. Egzotično voće kao što je ananas, kokos, mango i kivi oduševit će njihovo nepce i u njima probuditi senzualnost. Emocionalne Ribe vole sentimentalne stvari, tako doživljavaju i poklone. Idealan poklon će jasno naznačiti vaš odnos i podsjećati je na to, tako da su tu u igri albumi za fotografije ili digitalni okviri, dobar rokovnik i neki zgodan odjevni predmet. Ljubav i povezanost koja briše granice prostora i vremena ono je što duboko razumijete i što će vas dirnuti u filmovima i knjigmama. Uživate u melanholičnoj atmosferi, lirskom izrazu i sudbonosnim vezama. Ribe se odlično osjećaju u bisernim i sivim nijasama, ali kad zamislimo more, sjetimo se i plavozelenih nijansi, tirkizne, plavosive. Duboko povezane s osjećajima, Ribe se lako iscrpljuju kad su pod pritiskom. Nježne boje pomažu vratiti mir i duhovno nadahnjuju.

Izvor: objektivno.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti