Ove namirnice regeneriraju i čuvaju kosu, kožu i nokte

Piše: Redakcija

 

Hrana koju unosite u organizam prilično utječe na izgled vaše kože.  Ne vrijedi ni korištenje najskupljih i najboljih kozmetičkih preparata, ako istovremeno konzumirate namirnice koje su štetne i loše za vaš organizam. Preporučujemo vam namirnice koje regeneriraju i čuvaju kosu, kožu i nokte.

Borovnice

Ovo voće je moćan antioksidans koji pomaže da vaša koža sporije stari i ima manje bora. Borovnice su slične malim ratnicima, bore se protiv slobodnih radikala koji napadaju kožu. U svoju prehranu obavezno uključite organske borovnice, jer se u obrađenim borovnicama taloži više pesticida nego u drugom voću.

Kokos

Odličan je izvor omega-3 masnih kiselina, koje su esencijalne kiseline za održavanje kože mekom i poticanje rasta kose. Ove “dobre masne kiseline” regeneriraju membranu ćelije kože koja štiti kožu od UV-zraka i zagađenog zraka. Kokosovo ulje, koje možete naći u trgovinama po pristupačnoj cijeni, možda je i najbolja vrsta prirodne kreme. Kreme za lice od kokosovog ulja sjajne su za hidratizaciju kože, a istovremeno balansiraju pH vrijednost.

Avokado

Kao i većina egzotičnog voća i avokado sadrži visok udio vitamina E, koji je esencijalni vitamin za ljepotu. Avokado, također, sadrži vitamin C, koji potiče rad kolagena i kiselina koje utječu na teksturu kože. Ako sebi ne možete priuštiti organski avokado, možete jesti i onaj obični, s obzirom na to da se općenito nalazi na listi zdravih namirnica koje štite kožu.

Chia sjemenke

One su esencijalni izvor masnih kiselina. Odlične su jer sadrže celulozu, protein i antioksidanse, vrijednosti koje pojačavaju njihovo blagotvorno djejstvo, pogotovo na sjajan izgled kože i njezinu teksturu. Chia sjemenke nemaju nikakve štetne čestice i hemikalije i kupuju se na grame ili pakirane, a mogu se kombinirati s voćem i kokosovim mlijekom, što je zdrav i lagan obrok koji čuva ljepotu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti