Od prvog dana brak im je bio pakao, sada objavljen intervju koji to potvrđuje

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B70PvrmnFc8/

Novi dokumentarac koji stiže na britanski Channel 4, trebao bi otkriti i neke nove detalje iz života pokojne princeze Diane, a koji uključuju dio gdje je ona suprugu predlagala da bi trebao odstupiti iz reda za tron u korist starijeg sina princa Williama, smatrajući ga nesposobnim za to, ali i podatka da je njihov brak od samog početka bio katastrofa.

Iako je od intervjua, kojeg je svojevremeno dala princeza Diana, prošlo čak 25 godina, o istom je tek sada odlučio progovoriti bivši urednik Daily Telegrapha Max Hastings, otkrivši kako je pojedine dijelove odbio objaviti, a sve kako bi se u to doba izbjegao veliki kraljevski skandal.

U novom dokumentarnom filmu pod nazivom ‘Diana: The Truth Behind the Interview’, otkrivaju se i detalji kako je Martin Bashir, kome je Diana dala televizijski intervju koji je mnogima zagorčao život, isti osigurao zahvaljujući lažiranim bankovnim izvodima koje je pokazao njenom bratu. Grof Spencer je bio toliko impresioniran Bashirom, da je dogovorio i napravio sve kako bi ovaj upoznao njegovu sestru i dobio intervju.

Novi dokumentarac, koji će se prikazati na Channel 4, bacit će i novo svjetlo na odnos princeze Diane s mnogim ljudima u svom životu, ali i otkriva kako je otvorila svoje srce Hastingsu tek tri mjeseca prije intervjua kojeg je dala za Panoramu. Tokom njihova susreta, princeza ga je čak upitala šta zna o navodnoj uroti da je se ‘ukloni’.

Max Hastings rekao joj je kako je izuzetno polaskan jer je odlučila upravo s njim razgovarati, a iz samog razgovora dalo se zaključiti koliko je mrzila svog supruga.

– Bilo mi je na prvu jasno koliko je mrzila Charlesa… Da, zaista ga je mrzila. Kada sam je upitao je li bilo lijepih trenutaka rekla mi je da je njen brak bio pakao od prvog dana. Bio sam impresioniran njenom iskrenošću i direktnošću kojom je to rekla. A onda je dodala da je jedino o čemu brine da William naslijedi kraljicu na tronu, rekavši mi poprilično otvoreno: ‘Nisam sigurna da je Charles sposoban za to’. Ona je željela da Charles odstupi iz reda za tron i prepusti ga sinu.

Kako je rekao, tada je odlučio da dijelove njihovog razgovora neće objaivti:

– Imao sam osjećaj da je moj posao da im pokušam pomoći da zataškaju najgore stvari, a ne da da dodatno potpirujem. Diana je, u nekoliko navrata, rekla mnoge stvari. Naprimjer, pitala me što znam o zavjeri da ju se ‘ukloni’. Rekao sam da to meni zvuči kao apsolutna ludost. No, uvjeren sam, ona je vjerovala da to postoji, a ja sam je zbog te njene ranjivosti žalio.

Dokumentarac osim intervjua kojeg je objavila svojevremeno Panorama, obrađuje i dio Charlesovog televizijskog intervjua kojeg je 1994. dao Jonathanu Dimblebyju, a koji je zapravo bio odgovor Diani na njen istup u javnosti. U prvom je intervjuu Charles odbio priznati da je imao aferu s Camillom, no na nagovor Dimblebyja, koji ga je uvjerio kako će istina kad tad izaći na vidjelo, dao je i drugi intervju u kojem je to napokon priznao.

Izvor: Tportal.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti