Moda: Kako nositi neonske boje

Piše: L. B.

Upadljive, vruće i opasne, fluorescentne, odnosno neonske boje hit su ove godine! Odabirom kiselo zelene, prigušene neonske, ružičaste ili električno plave odjeće istaknut ćete se u gomili. Zaista, ove su boje vrlo lijepe, ženstvene i dodaju intrigu vašem stilu. Ističu vašu blistavu osobnost i vaš cilj da idete ukorak s novim modnim trendovima. No, ako odaberete jednu od ovih boja, pripazite da ih ne miješate previše, jer može biti rizično i možete izgledati poput semafora. Uparite ove boje s jednostavnijim i nježnijim tonovima tako da postoji kontrast. Nosite neonske svijetle boje na dijelu tijela koji želite istaknuti.

Bez obzira na to je li vam neon jedna od najdražih boja ili samo iskušavate trend, to je i dalje sjajan način da svojoj ljetnoj garderobi dodate malo svjetline i vedrine te postignete svjež izgled.

 

Kako odabrati  

Kad govorimo o današnjim trendovima boja, bilo koja nijansa neona može funkcionirati ako je pravilno oblikovana. Boje žarko zelene, ružičaste, žute i narandžaste mogu promijeniti vaš cjelokupan izgled nakon što ste ga pravilno odabrali i nosili u skladu s ostatkom odjeće.

Ako ste oprezni prema neonu, preporučuje se početi s jednom nijansom. Jednom kada se počnete osjećati ugodno u njemu, možete nastaviti dodavati odgovarajuće assesoare ili druge neonske boje. Počnite nositi ovu odjeću na plaži ili kod kuće. Kada osjetite da ste spremni pokazati se, učinite da ove boje postanu vaš svakodnevni izbor za običan ležeran izgled.


Savjet +  

  • Odaberite neonsku nijansu koja vam se najviše sviđa, a koja se slaže s vašim tonom kože i bojom kose. Ako vam je lice blijedo, tada vam žuta i narandžasta neće izgledati dobro. Umjesto toga, trebali biste uzeti svjetlije boje poput neonsko ružičaste ili kobaltno plave. Neon plava izgleda dobro na onima koji imaju plave oči, a žute i narandžaste boje ističu sjaj vaše kose.
  • Razmislite dvaput. Ako ne želite privući pažnju, nikada se nemojte odlučiti za neone, jer će vas učiniti vidljivima iz daleka.
  • Ako imate oblik kruške, upotrijebite neonske boje za gornji dio tijela. Za tijela u obliku jabuke, slobodno koristite neonsku boju u dnu tijela, a ako imate idealan oblik tijela s pravilnim oblinama i tankim nogama, nosite neon u bilo kojoj zoni koja vam se sviđa.

Pročitajte još