Ovaj način ishrane pomaže Beyonce da ima savršenu figuru

Piše: Azra

Planetarno popularna pjevačica Beyonce fantastično izgleda uprkos činjenici da uskoro ulazi u petu deceniju života.

Ova uspješna kantautorka, glumica i trostruka mama uzor je mnogim ženama. Pored toga što redovno vježba i ima nevjerovatnu figuru, Beyonce strogo vodi računa o izboru namirnica.

Njen meni je specifičan, pobornik je veganske ishrane i, shodno tome, striktno izbjegava neke grupe namirnica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

1. Rafinisani ugljikohidrati

Najlakši način da se ugojite jeste da svakodnevno unosite rafinisane ugljikohidrate  poput hljeba, peciva i kolača od bijelog brašna. S druge strane, izostanak konzumiranja ugljikohidrata uskraćuje organizmu neophodnu energiju, može da inicira glavobolje, loš zadah i opstipaciju.

Beyonce ne izostavlja žitarice od cijelog zrna, kao i ovsene kolačiće.

2. Meso

Isključivanje mesa je standard u vegetarijanskoj i veganskoj ishrani. Poznato je da crveno meso može da izazove upale, utiče na skok holesterola i poveća rizik od srčanih bolesti.

3. Riba

Iako je puna proteina i zdravija od mesa, riba sadrži toksine poput žive koja, ako se konzumira u većoj količini, može da utiče na sluh, vid i koordinaciju.

4. Šećer

„Neprijatelj broj jedan“ kad je riječ o vitkoj liniji je šećer. Pored toga, on je i veliki „kradljivac“ energije. Beyonce isključuje šećer iz ishrane, jer joj je energija neophodna da bi mogla da izvodi vratolomije na sceni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

5. Mliječni proizvodi

Za one koji su netolerantni na laktozu, ova promjena izgleda lagana poput pera. Ali, ljubitelji sira, jogurta i mlijeka sigurno misle drugačije… Ipak, čak i privremeno isključivanje mliječnih proizvoda iz ishrane može da donese brojne benefite. Ukoliko ste osjetljivi na ovu grupu namirnica, kad prestanete da ih jedete, primijetićete da se upalni procesi ublažavaju, nestaje nadutost, koža je ljepša, a varenje lakše.

Da bi nadoknadila kalcijum i vitamin D, Beyonce pije smoothie od bobičastog voća, zelenog lisnatog povrća, bademovog mlijeka i proteina u prahu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti