Ljubav i matematika: Šta kad se starija žena zaljubi u mlađeg muškarca

Piše: Azra

Je li ljubav matematika? Tema je oko koje se lome koplja otkad je svijeta i vijeka. Razlika u godinama i danas je tabu, što je dosta nevjerovatno s obzirom na sva prava i slobode o kojima svakodnevno govorimo u javnom prostoru.

Vezu između starijeg muškarca i mlađe žene, društvo će uvijek propitkivati. A šta kad se starija žena upusti u aferu s mlađim muškarcem? O ovoj je temi progovorila jedna žena iz SAD-a, koja se požalila na društvenoj mreži Quora, jer je njena situacija postala bezizlazna.

Naime, Valeria je u 50-im godinama, a razvela se prije 15 godina, nakon desetljeća bezuspješnog braka. Njen bivši suprug je odličan čovjek i odličan otac, ali njihova ljubav se brzo ugasila. Ona mu ništa ne zamjera, jer kako sama kaže, ne možeš srce natjerati da voli.

– Ponekad ispadne da ljubav koju konzumirate nije prava i sami sebi morate otvoriti neka nova vrata, bez obzira na to koliko je to bolno i ponižavajuće, napisala je Valeria.

Bila je u nekoliko veza, ali ni jedna nije bila uspješna. Ipak, kao i svakoj ženi, trebalo joj je pažnje, a pažnju je našla u mlađem muškarcu.

Starije žene i mlađi muškarci su zapravo odličan par. Neke mlađe muškarce zanima to iskustvo koje posjeduju žene u godinama i to ih privlači. Taj odnos je poput zabranjenog voća, jer je malo neobičan, a zapravo je zdrav, ako prija i jednoj i drugoj strani.

Ne treba mi muškarac mojih godina da mi soli pamet. Ja ne želim ni sa kim graditi život, u mojim godinama tačno znam ko sam i šta želim. Treba mi pažnja, lijepa riječ, zagrljaj i lično zadovoljstvo, a to sve imam u muškarcu u ranim tridesetima. Nikad nisam bila sretnija. Uživam u životu, osjećam se prekrasno i ispunjeno, iskrena je Valeria.

Međutim, njena djeca nikako ne mogu prihvatiti njihovu vezu, jer su približno njegovih godina.

-Imam dva sina koji više puta rekli kako je neprihvatljivo to što radim. Prije su ga samo izbjegavali, a sad mi se čini da su se počeli udaljavati od mene. Jednostavno ne mogu razumjeti moju sreću, nastavila je.

Dok su je neki osudili, jer smatraju da uopšte ne treba razmišljati između vlastite djece i „tamo nekog muškarca“, drugi su na njenoj strani. Oni smatraju da se njeni sinovi ponašaju kao mala djeca i da bi ih trebala ignorisati te da su u krivu jer koče sreću vlastite majke.

Izvor: zadovoljna.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti