Pet dana bez pranja kose: Lukavo izbjegnite šampon

Piše: L. B.

PONEDJELJAK/SVJEŽE STILIZIRANA

Lijepa i zdrava kosa san je svake žene. No, kosa se zaista brzo masti i nismo je u mogućnosti prati svaki dan. Ne zbog lijenosti, nego iz razloga što nije ni zdravo. Kako se ne bi mastila treba koristiti odgovarajuće preparate. Opranu kosu obično isfeniramo ili ispeglamo i ona izgleda savršeno, taj jedan dan. Podijelite kosu pramen po pramen i sušite vrućim zrakom, potom hladim za fiksiranje frizure.

 

UTORAK / NAMJERNO NEUREDNA

Drugi da u sedmici nosite nestašnu frizuru. Poprskajte kosu u sprejem od morske soli jer će on apsorbirati masnoću na krajevima kose. Kosu pred spavanje možete staviti u pletenicu, i kada ustanete samo je raspršite rukama bez češljanja. Kovrdžavu kosu stavite u rep kada krenete na spavanje da se ne bi nedefinisale lokne. Kosu možete staviti i u rep ili svilenu maramu u zamjenu za rajf.

SRIJEDA/MESSY PUNĐA

Prednosti pramenova pozicioniranih visoko na glavi su urednost, otkrivene crte lica i naglašen vrat, te novi mlađahan izgled. Prednost ove jednostavne frizure je ta što odgovara gotovo svakom obliku lica. Prvo osvježite kosu šamponom za suho pranje kose, prebacite kosu preko glave, skupite u rep, te je sklopite u punđu. Pustite da pramenovi padaju iz punđe, zato i jeste messy.

ČETVRTAK/ MOKRI LOOK

U modi je frizura koja djeluje kao da ste tek izašli iz vode. Kosa zapravo nije mokra, ali tako djeluje, zato se i zove wet look… Ovu frizuru smo često imali prilike da vidimo na modnim pistama za ljeto, kao i za zimu. A vidjeli smo je i na nekoliko poznatih dama. Nanesite gel na kosu i začešljajte prema iza. Zavežite niski rep, ili samo neka ostatak kose pada.

 

PETAK / TAJNA JE U UKRASIMA

Bliži se vikend i kamufliranje može početi. U modi su trenutno neodoljivi ukrasi za kosu koji će skrenuti pažnju s vaše masne kose.  Na modnim pistama se uveliko nose trake za kosu, razne marame pa možete i vi probati.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti