Najveći neprijatelj ispeglane kose je kiša: Kako je zaštititi od vlage

Piše: L. K. P.

Vlaga iz zraka uzrokuje kovrdžanje i puhanje kose pa ona postaje neposlušna. Ako želite maksimalno zaštititi kosu od vlage, pročitajte 3 frizerska savjeta koja će vam pomoći sačuvati frizuru:

Prirodno sušenje kose
Prije nego što posegnete za fenom za kosu, pustite da se kosa barem malo osuši na zraku. Vruć zrak iz fena značajno isušuje kosu koja onda jače reagira na vanjske podražaje poput velike količine vlage u zraku zbog koje se kosa onda mnogo jače kovrdža.
Nakon pranja kosu zamotajte u peškir i dopustite da pamuk maksimalno upije vlagu iz vlasi, a fen upotrijebite samo za kratko, završno sušenje.

Serum i ulja za kosu
Nakon pranja kose nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima.
Preparati za njegu kose sadrže ulja koja na vlasima rade takozvani zaštitni film. Taj film sprječava prodor vlage i kovrdžanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na čistu, opranu kosu.

Lak za kosu
Iako lakovi za kosu nisu prijatelji vaše kose jer je isušuju, ovaj proizvod za oblikovanje frizure pomaže i u borbi protiv kovrdžanja uzrokovanog vlagom u zraku.
Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji sprečava dubinsko prodiranje vlage i time sprječava kovrdžanje kose.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti