Maja Volk: Uživam u srebrenoj kosi

Piše: L. B.

Foto: Story.rs

Maja Volk, profesorica dramaturgije, književnica, scenaristica i muzičarka, brigu o svom tijelu, prije svega, zasniva na zdravoj ishrani, tačnije na konzumiranju sirove biljne hrane. Ističe da zahvaljujući tome ima sjajnu kosu koja se rijetko prlja, blistavu kožu, rumen ten i glatko lice bez bubuljica, a pozitivan stav i široki osmijeh nešto su po čemu je godinama prepoznatljiva.  Maja rado izdvaja vrijeme za fizičku aktivnost, a kada je o kozmetici riječ koristi samo prirodne preparate, pri čemu neke od njih sama pravi. U nastavku vam donosimo neke od Majinih beauty tajni.

Dnevnoj njezi lica definitivno ne posvećujem dovoljno vremena. No, kada sam u Grčkoj onda maderoterapiju i zogan masažu radim svakog dana, a nanosim i masku od mastihe s Hiosa, te dnevnu i noćnu kremu. Šminku ne koristim.

Tokom dana kada mi frizura nije u najboljem izdanju nosim cvijeće u kosi. Bilo da mi je duga ili kratka kosa, cvijet je uvijek dobar ukras. Volim i umetke i perike, mada ih sada ne nosim jer uživam u svojoj prirodnoj srebrenoj kosi. Kako jedem samo biljnu hranu, kosa mi ne gubi sjaj niti se prlja.

Nedostatak na mom licu koji mi se nikada nije sviđao je madež na lijevoj obrvi. No, prije sedam godina sam uspjela da ga skinem mentalnim vježbama. Tri mjeseca sam zamišljala sebe u ogledalu bez njega i na kraju sam uspjela.

Moja mama, Mirjana Kodžić, je bila glumica i glavni savjet za ljepotu koji sam od nje usvojila je da šminka mora da se skida. Brzo se šminkam i to tako što stavim olovku na oči, sedef karmin i sjajno rumenilo. Dijete sam osamdesetih i volim šljokice na licu, te uvijek stavim malo sjaja na nos, na krajeve očiju i na usne.

Foto: Story.rs

Ljepota dolazi iznutra, tačnije dolazi od onoga što jedeš. Ljudi koji konzumiraju sirovu biljnu hranu imaju blistavu kožu, rumen ten i glatko lice bez bubuljica.

Kao mlađa sam više nailazila na trenutke razočarenja nego na one nesigurnosti. Sada nemam ni jedne ni druge. Znanje vam daje samopouzdanje i kada nešto znaš onda nema nesigurnosti. Da bi se to postiglo treba da prođu sati i sati vježbanja, treninga i učenja.

Kada je izgled u pitanju, u mom životu je bilo i dobrih i loših perioda. Sve sam, kao i sada, prihvatala. No, mislim da sada najbolje izgledam jer se najbolje i osjećam.

Zlatni beauty savjet je da volite sebe. Uz to, tuširanje vrelom i ledenom vodom, masaže i biljna hrana su dobitna kombinacija.

Bore smijalice imam od 18. godine, ali ne prestajem da se smijem. Životne navike sam promijenila zbog zdravlja, a ne zbog ljepote.

Danas o svom zdravlju brinem kroz fizičku aktivnost, psihološku stabilnost, sirovu hranu, te kroz ljubav i razumijevanje za sve ljude. Radim ono što je dobro za mene.

Ne dopuštam više nikome da me na bilo koji način ugrozi, makar to značilo i da te ljude ne viđam.

Bez obzira na povremene neuspjehe žena treba da bude zadovoljna sobom, a to može postići ljubavlju prema sebi, što u prevodu znači da treba da brinete o sebi i da se njegujete. Žene su oduvijek učene da budu dobre prema drugima, a zle prema sebi. To je nešto što mora da se prekine.

Dopadaju mi se proizvodi izraelskih kompanija „L’amorage“ i „Shelly“ jer su prirodni. S nogu me oborila i maska od mastihe s Hiosa, a od njih koristim i dnevnu i noćnu kremu. Tu je i serum za lice od „Ingenii“ kuće, a piling pravim sama od limuna, soli i maslinovog ulja. Lice pršćem hidrolatom od ruže, a od sunca čuvam melemima napravljenim od pet vrsta voska koje pravi moja drugarica Jadranka. Sapun uzimam od Ines iz Baba jer ih ona pravi s esecijalnim uljima od cimeta, limuna i aktivnog uglja.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti