Šminkom postignite mlađi izgled

Piše: Redakcija

Zvončica Vucković

Želite li izgledati mlađe i uz pomoć dobrog make up-a oduzeti godine vašem licu? Donosimo vam nekoliko savjeta za šminkanje zahvaljujući kojima ćete to postići.

Koža je uvijek na prvom mjestu

Prvo pravilo kod šminkanja je provjeriti dali je vaša koža u dobrom stanju. Zlatno je pravilo; što je koža bolja to ćete manje šminke trebati. Najvažnije je da kožu redovno hidratizirate, i tada ćete mnogo više imati koristi od svakodnevnog šminkanja, maskara i sličnih stvari.

Tajna punijih usana: Mnoge od vas su primijetili da što su starije da im usne izgledaju tanje. Kako bi ih podebljali preporučujemo sjajilo za usne. Prvo dodajte malo boje popunjavanjem usne sa olovkom za usne ili ružem koji je za nijansu ili dvije tamniji od prirodne boje vaših usana. Tada dodajte malo sjajila na vrh i dobiti ćete odlične rezultate.

Držite se podalje od tamnih ruževa: Osim ako imate tamnu kožu ili punašne usne, preporučujem da se držite podalje od tamnih ruževa za usne koji čine svakoga starijim. Ružičasti ruž, na primjer, je puno bolji.

Ukoliko niste sigurni koja boja vam odgovara otiđite u trgovinu s osobom kojoj vjerujete. Pokušajte sa mnogim bojama i uz pomoć savjeta ćete sigurno otkriti koja boja najviše pristaje vašem licu.

Sredite trepavice

Najbolji način da istaknete oči je da zakovrčate i istaknete trepavice. Za dodatnu korist, zagrijte uvijač trepavica fenom otprilike tri sekunde i tada uvijte trepavice.
Ukoliko vaše trepavice nisu jako tanke ili bujne kao što su bile, u nekim frizerskim salonima možete dodati ekstenzije za trepavice. To je prilično skupo, no ipak vrlo isplativo ukoliko želite izgledati fenomenalno na nekom velikom događaju.

Dodajte rumenila na obraze: Mnoge žene ne koriste rumenilo na pravi način ili ga ne koriste uopće. Trik koji većina žena ne zna jest da ga dobro umiješate tako da nije očigledno da nosite rumenilo.

Uklopite sve na pravi način: Šta god stavili na lice treba se dobro uklopiti s tenom i sa svime ostalim. Tajna sjajne primjene šminke je da se zapravo ne vidi da nosite ikakvu šminku. Rumenilo treba biti neprimjetno, tek toliko da izgleda kao da ste upravo došli iz nekog hladnijeg ambijenta. Ruž za usne se ne smije upiti u vašu kožu, a trepavice ne smiju biti očito oslikane. I zapamtite, nanesite malo šminke, ali je sjajno uklopite sa svime ostalim!

Neka oči budu u centru pažnje

Vaše oči mogu biti glavni i najuočljiviji detalj na licu. Mogu odvratiti pažnju od različitih nepravilnosti koje možda imate na licu.

Poboljšajte boju vaših očiju sa sjenilom koje će ih istaknuti. Za smeđe ili oči boje lješnjaka najbolja su zlatna ili smeđa sjenila. Plave oči najbolje se slažu plavo-sivim sjenilom dok uz tamne oči idu sjenila dubokih nijansi.

Tajna posvjetljivača i iluminatora: podižu vaše lice i trenutno uzimaju nekoliko godina. Jeftini su i sigurno ćete ih voljeti.

Ne pretjerujte sa šminkom

make-up može izgledati neprirodno, a posebno na ženama u zrelim godinama. Umjesto toga, radije birajte prirodne nijanse i umjerenu šminku, koja će učiniti da izgledate mlađe. Svjetlucave ili biserne boje nisu za žene iznad 50 godina jer mogu naglasiti fine linije i bore kao i teksturu kože. Tražite neutralne boje koje pogoduju vašim crtama i dobro se uklapaju, a izbjegavajte sve što je presvijetlo i što naglašava crte koje želite sakriti!

Pobrinite se za podočnjake

Veliki problem, posebno kod starijih žena, su krugovi i tama koža koja se može pojaviti ispod očiju. Taj problem postaje sve gori sa godinama. Najbolji način da se prekriju je korištenje bogate kreme.

Korištenje korektora

Korektor će odlično prekriti tamna područja na licu. Koristite ga na unutarnjem i vanjskom kutu očiju kako biste ih otvorili i naglasili. Nanesen oko područja očiju učinit će oči većima i mlađima.

Koristite kreme umjesto prašaka

Starije žene često imaju vrlo suhu kožu. Rumenila u prahu i slične stvari su napravljene za žene koje imaju masnu ili kombiniranu kožu. Ukoliko imate suhu kožu, najbolje ćete proći ako koristite kreme i kremasta rumenila. Također razmislite o korištenju sintetičkih rumenila.

Steknite rutinu u održavanju kože

Ključ za mlađi izgled je dovođenje kože u top formu. Ukoliko steknete dobru rutinu u održavanju kože izgledat ćete mnogo mlađe. Kožu ne trebate samo čistiti i hidratizirati već također trebate odraditi piling jednom sedmično i razmisliti čak i o primjeni antioksidansa ili proizvoda koji su bogati vitaminom A.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti