Osam make-up grešaka zbog kojih izgledate starije

Piše: Redakcija

I dok često ulažemo novac u najnovije kreme, serume i maske za pomlađivanje, ispostavilo se da postoje neke stvari koje pogrešno radimo u svakodnevnoj beauty rutini zbog kojih izgledamo starije. Drugim riječima, uz svakodnevnu njegu kože lica, vrlo je važno pravilno prilagoditi šminku svom tipu kože, ali i samim godinama.

Upravo zato predstavljamo vam osam najčešćih make-up grešaka koje vam dodaju godine:

  1. Koristite pogrešnu podlogu

Mnoge žene griješe jer godinama koriste istu nijansu pudera. Naime, tokom godina koža se mijenja i ne zadržava cijeloga života istu nijansu, stoga ton pudera koji ste koristili u dvadesetima možda ipak nije dobar izbor i deset godina kasnije.

  1. Krivo nanosite puder

Kako svom licu ne biste dodali nekoliko godina, poželjno je umjereno nanijeti puder ondje gdje treba i pritom upotrebljavati samo tekući ili onaj u kremi jer suhi puder u prahu ili kamenu isušuje kožu i dodatno naglašava bore.

  1. Koristite pretaman tuš

Istaknute linije crnim tušem za oči dodatno naglašavaju bore i nepravilnosti na licu. Umjesto crne, preporučuje se koristiti tamnosmeđu ili sivu boju jer djeluje “mekše”.

  1. …i pretaman ruž za usne

Pretaman ili ruž čini zrelije žene starijima, stoga treba birati boje koje su tek za nijansu ili dvije tamnije od prirodne boje usana. Ono na što također treba obratiti pažnju jesu ruževi s gustom teksturom. Ovakvi ruževi čine usne tanjim i nabacit će vam dodatne godine.

  1. Koristite svjetlucava rumenila

Ako u svom neseseru imate svjetlucava rumenila, bacite ih ili poklonite. Ovi proizvodi uvlače se u svaku poru vaše kože i maksimalno ističu sve ono što želite sakriti, a tu je i onaj ružni, neprirodni sjaj.

  1. …i svjetlucava sjenila za oči

Iz svoje beauty rutine izbacite svjetlucava sjenila i šljokice jer ovakve teksture dodaju godine i ističu bore. Naime, formule koje na bilo koji način reflektiraju svjetlo, naglašavaju bore i nepravilnosti.

  1. Pogrešno nanosite korektor

Pogrešno nanošenje korektora može stvoriti neželjene linije te dodatno naglasiti podočnjake i bore. Da biste korektorom učinkovito sakrili bore, nanesite ga na unutarnje polovice donjeg kapka te tako prekrijte i eventualne podočnjake.

  1. Uopće ne koristite šminku

Kao što previše šminke vizualno dodaje godine licu, isti učinak ima i premalo šminke. Linija usana se posvjetljuje starenjem, kao i obrve te trepavice, stoga žene koje vole prirodan izgled djeluju starije i zapušteno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti