Dijeta bez gladovanja: Tajna besprijekornog izgleda kraljice Letizije krije se u ovom režimu ishrane

Piše: Azra

Kraljica Letizia važi za jednu od najbolje odjevenih žena svijeta, ali nije samo izuzetan stil ono što je izdvaja. Pored besprijekornih modnih kombinacija, može se pohvaliti i bujnom kosom, njegovanim licem i vitkom figurom.

 

Kako su u više navrata pisali španski mediji, kraljica vodi računa šta jede, a samo jedan pogled na njene ruke otkriva da joj ni fizička aktivnost nije strana.

‒ Kraljica svakog drugog dana radi vježbe snage i svima ih preporučuje. Ako je kralj slobodan, i on joj se pridruži u teretani ‒ otkrio je jednom prilikom Letizijin lični trener.

Osim redovnih treninga, zanosna Letizija praktikuje Perikone dijetu, popularni režima ishrane nazvan po čuvenom nutricionisti dr Nikolasu Perikoneu, čije preporuke prate i druge poznate dame.

„Perikone dijeta“ zasnovana je na konzumiranju ribe, kao i drugih namirnica bogatih omega-3 mastima i proteinima. Preporučuju se bjelanca, zeleno povrće, grah, mlijeko i mliječni proizvodi, citrusno voće, masline, paradajz, nektarine i breskve, kivi…

Tu je i hrana koju je dr Perikone izdvojio kao vrlo poželjnu zbog visokog udjela vlakana, antioksidanata i esencijalnih masnih kiselina: crni i bijeli luk, heljda, ječam, ljuta paprika, koštunjavo voće i sjemenke, plavo-zelene alge, praziluk i jogurt.

Zabranjene namirnice su hljeb, tjestenina, riža , šećer, kafa, crveno meso, maslac, banane, tikva, lubenica, mrkva, kukuruz, krompir, kao i alkoholna pića.

Dijeta kraljice Letizije je jednostavna i djelotvorna, a važno je naglasiti da tokom dana nema ni sata gladovanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti