Cheesecake s malinama osvaja okusom, ali i brzinom pripreme

Piše: Azra

 

Svježa ricotta savršena je za slatka jela, a ovaj jednostavan recept za idealan je ljetni desert koji je prava šteta ne isprobati dok traje sezona sočnih malina. Lagan, osvježavajuć, brzo gotov te bez paljenja pećnice – ovo je doista savršen ljetni kolač u čijem ćete posljednjem zalogaju uživati kao i u prvom. Kada se radi o cheescakeu, recepata nikad dosta, no ovaj svakako zaslužuje ući u uži izbor najboljih.

Potrebni sastojci:
• 220 g suhih, čajnih keksa
• 100 rastopljenog maslaca
• 250 g ricotte
• 600 g krem sira
• naribana korica 5 limuna i sok od 3 limuna
• 150 g malina

Priprema:

U blender stavite kekse i maslac te ih meljite sve dok ne počnu nalikovati krušnim mrvicama. Ako nemate blender kekse možete zdrobiti i ručno pomiješati s maslacem. Smjesu utisnite na dno kalupa za tortu promjera 23 cm, a zatim stavite na hlađenje u hladnjak dok pravite smjesu od sira.
U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu, krem sir, šećer te koricu i sok limuna. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim je izlijete na pripremljenu podlogu od keksa. Tortu stavite u frižider na 3 sata kako bi se stegnula. Prije serviranja stavite je na tanjir te ukrasite malinama.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti