Da se ovaj par vraća u Veliku Britaniju, otkrio je novinar Omid Scobie koji je koautor njihove biografije “Pronalaženje slobode” koja je najprodavanija knjiga u ovom zemlji (prije nekoliko dana je objavljena).

Omid Scobie je dodao da će se povratak vojvotkinje i vojvode desiti nakon što popuste ograničenja vezana za putovanja, a donijeta zbog pandemije Corona virusa.

Kako je napomenuo za “Royal Central”, Meghan i Harry vole da borave “vani” i da budu aktivni. Razlog njihovog povratka u Britaniju bit će humanitaran rad koji je centar njihovih aktivnosti.

Podsjećanja radi, Meghan i Harry su početkom ove godine donijeli odluku da istupe sa kraljevskih dužnosti i steknu finansijsku nezavisnost. Koautor biografije poručio je da Meghan i Harry neće u Britaniji imati “puno radno vrijeme”, odnosno da više nikada neće biti “čalnovi dvora sa punim radnim vrememom”, iako im je kraljica rekla da su im nakon Megzira “otvorena vrata”. Njih dvoje “idu naprijed i na dobrom su putu”.

Centar njihovog humanitarnog rada bit će neprofitna humanitarna organizacija “Аrchivel”, nazvana po njihovom sinu Archieyju.