Kraljica Elizabetha prvi put viđena u javnosti noseći masku na licu

Piše: L. B.

Britanska kraljevska porodica obilježila je Dan sjećanja kada se u 11 sati uz dvije minute šutnje prisjetila kraja Prvog svjetskog rata. Tako su paparazzi uslikali kraljicu Elizabetu, princa Williama, princa Charlesa i ostale dužnosnike kako odlaze u Westminstersku opatiju na kratku ceremoniju, a upravo je zbog ovog dana kraljica u javnost izašla po prvi puta noseći masku na licu.

Inače se čuva u svojoj palači zbog pandemije Corona virusa, ali sada nije mogla izbjeći izlazak iz nja. Nosila je crnu kombinaciju, a onda tako i crnu masku koju je uskladila s ostatkom odjeće. Cijela je kraljevska porodica bila obučena u crno, noseći na sebi crvene makove. U Velikoj Britaniji, Dan sjećanja naziva se još i Dan makova, prema cvijeću koje je raslo po grobovima palih vojnika u Flandriji.

 

Mak je u cijelome svijetu postao jedan od najpoznatijih simbola vojnika poginulih u Prvom svjetskom ratu.

Foto: AFP

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti