Vodi računa o balansu duha i tijela: Tajne dobrog izgleda kraljice Ranije od Jordana

Piše: Preuzeti tekst

Kraljicu Raniju krasi mladoliki izgleg, vitka figura, a pored toga ima i savršen osjećaj za modu. Zbog svega navedenog, ne čudi što je uzor mnogim ženama širom svijeta. Iako je u augustu ove godine napunila 50, na njenom licu se to ne primjećuje. Njen ten je savršen, a nema ni jednu jedinu boru. Ako ste pomislili da je za to zaslužna estetska hirurgija, prevarili ste se. Ovo su navike kojih se strogo drži već godinama i zahvaljujući kojima izgleda bolje i od duplo mlađih djevojaka.

  1. Pravilan izbor namirnica

Da bi se metabolizam aktivirao i tijelo imalo snagu veći dio dana, neophodan je obilan doručak, a to zna i kraljica Ranija. Ona svako jutro započinje ovsenom kašom, voćem, orašastim plodovima i čašom prirodnog soka bez šećera. Što se ostalih obroka tiče, trudi se da se oni baziraju na proteinima uglavnom i na manjoj količini uljenih hidrata, a to bi značilo da uglavnom jede neko meso koje nije masno ili ribu, integralni hljeb i dosta povrća. Takođe, voli leblebije, integralnu rižu, svježi sir i mlijeko. Njena ishrana se uglavnom bazira na principima mediteranske ishrane. Večera nikad nije obilna i kalorična. Uglavnom je to čaša kiselog mlijeka i parče hljeba.

  1. Vježbe za um i telo

Svaki drugi dan započinje časovima joge i kaže da joj to pomaže da ostane smirena i daje joj snagu za novi radni dan. Možda će vas iznenaditi, ali kraljica Ranija, takođe, uživa i u borilačkim vještinama poput kik boksa i tekvonda, pa s vremena na vrijeme i njih praktikuje.

  1. Njega lica

Ona čvrsto vjeruje da žena može dugo da zadrži mladoliki izgled bez odlaska kod plastičnog hirurga. Ona se strogo drži minimalizma i kada je šminka, ali i njega kože u pitanju.

– Prekomjerna upotreba krema može da nanese više štete nego koristi, kao i korištenje krema na svoju ruku – rekla je jednom prilikom ona. Baš zato, ona jednom godišnje odlazi kod dermatologa koji pravi kreme specijalno namenjene njenom tipu kože. Osim toga, i 2 puta godišnje odlazi kod kozmetičara na čišćenje lica.

Izvor: Story.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti