Kraljicu Elizabetu potresla loša vijest

Piše: Preuzeti tekst

Bliski prijatelj kraljice Elizabete II i nekadašnji gospodar konja, lord Samuel Vestey, preminuo je u 79. godini i to samo nekoliko mjeseci nakon smrti supruge lady Celie Vestey. Lord Samuel Vestey, dijelio je kraljičinu ljubav prema konjima i bio njihov gospodar od 1999. do 2018. godine. Njegova supruga, inače kuma princa Harryja, preminula je dva mjeseca ranije iznenada u 71. godini.

 

Par je bio dio kraljičinog užeg kruga ljudi koji su je često pratili na događanjima, čak se i vozeći s njom u povorci konjskih zaprega u Royal Ascotu. ‘Imao je puno uspjeha kao vlasnik i uzgajivač. Lord i lady Vestey bili su tako divan par’, izjavio je trener trkaćih konja James Fanshawe za Racing Post.

Kraljica Elizabeta posljednjih mjeseci oplakuje gubitak nekoliko bliskih prijatelja. Lady Moyra Campbell, jedna od žena koja je pratila monarha dok je davao zavjete na krunidbi 1953. godine, umrla je u novembru u 90. godini.

Njen odlazak uslijedio je nakon smrti kraljičine rođakinje, lady Elizabeth Shakerley. Poznatija kao Elizabeth Anson, desetljećima je bila domaćica zabave za aristokratske slojeve, vodeći posao organizatora događanja iz svog doma u Notting Hillu u Londonu. Početkom decembra prošle godine, 56-godišnja glavna kućna pomoćnica u britanskoj kraljevskoj rezidenciji Sandringham, Patricia Earl dala je otkaz nakon 32 godine rada, što je dodatno pogodilo kraljicu Elizabetu.

Izvor: Story

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti