Princeza Eugenie će srednje ime sinu dati po posebnom članu porodice

Piše: M. K.

Kćerka princa Andrewa i Sarah Ferguson, princeza Eugenie i njen suprug Jack Brooksbank tek treba objaviti odabrano ime za svog novorođenoh sina. No, izvori bliski britanskim medijima otkrivaju kako se očekuje da će dječaku dati srednje ime odajući počast Jackovom pretku.

The Mail” je objavio da će ponosni roditelji izabrati srednje ime u čast Stampu Brooksbanku, guverneru Engleske banke iz 18. stoljeća. Stamp je Jackov pra-pra-pra-pradjed.

Buckinghamska palača objavila je rođenje kraljevske bebe u saopćenju u kojem se ističe da je “njeno kraljevsko visočanstvo princeza Eugenie 9. februara 2021. u bolnici Portland rodila sina”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli European Royals Families (@europeroyals.daily)

Jack Brooksbank bio je prisutan porođaju. Ovo je prvo dijete princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka, a deveto unuče kraljice Elizabethe. Na 11. je mjestu u redu za prijestolje.

Eugenie i njena starija sestra princeza Beatrice također su rođene u američkoj bolnici u ulici Great Portland u Westminsteru 1990. i 1988. godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti