Meghan Markle: Zabranili su mi da govorim

Piše: Preuzeti tekst

Meghan Markle, u najnovijem traileru za ekskluzivni intervju koji će biti prikazan u nedjelju na CBS-u, najavila je da je napokon spremna za razgovor’te kako joj je ‘kraljevska porodica ranije zabranila govoriti.

-Laknulo mi je što napokon imam pravo i privilegiju da govorim sada – kazala je Markle.

U najnovijem isječku voditeljica Oprah Winfrey otkrila je da se prvi put obratila Meghan za intervju uoči vjenčanja s princem Harryjem 2018. godine.

-Sjećam se dobro te zaštite. Nisam čak ni smjela voditi taj razgovor s vama osobno, zar ne? – prisjetila se Meghan.

Lijepo ste me odbili i rekli da će možda biti pravi trenutak. Pa šta je tačno u ovom trenutku?’, pitala ju je Oprah. ‘Toliko stvari koje su se nalazile s one strane mnogih životnih iskustava koja su se dogodila’, odgovara Meghan. ‘I također da imamo mogućnost donošenja vlastitih odluka na način da vam tada nisam mogao reći da. Ali to nije bio moj izbor’, dodala je.

Meghan je priznala da joj je bilo teško prijeći iz neovisnog života u strukturu suprugove porodice za koju je rekla da je ‘vrlo različita od one koju bi ljudi zamislili’. Nakon što je donijela odluku da odstupi iz kraljevske porodice, Meghan je rekla da joj je ‘zaista oslobađajuće’ što će konačno moći imati ‘pravo i privilegiju’ reći svojoj prijateljici Oprah “da”. ‘Spremna sam za razgovor. Da bih mogla samo samostalno birati. I moći govoriti u svoje ime’, objasnila je.

Početkom sedmice, u drugoj najavi za nadolazeću emisiju, Meghan je senzacionalno tvrdila da je kraljevska porodica igrala “aktivnu ulogu” u produžavanju laži o njoj i Harryju.

-Ne znam kako bi mogli očekivati da ćemo nakon sveg ovog vremena i dalje samo šutjeti, ako postoji aktivna uloga koju Firma igra u održavanju neistina o nama. I, ako to dolazi s rizikom da izgubim, mislim… mnogo je toga već izgubljeno – dodala je.

Ranije je objavljeno je da je Oprah razljutilo što je princ Harry već otvorio neke teške teme u intervjuu s Jamesom Cordenom, a koji je pušten nekoliko dana prije njenog ekskluzivnog intervjua s kraljevskim parom.

Izvor:story

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti