Intervju digao veliku prašinu: Harry dobio poziv s kraljevskog dvora

Piše: Redakcija

Današnje jutro rezervirano je za princa Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle. Par je godinu dana nakon što je napustio Veliku Britaniju, odlučio progovoriti i ispričati svoju stranu priče u odnosu s kraljevskom porodicom, koji je prepun tenzija još od 2018. godine, kada su se oženili. Dvosatni razgovor s Oprah Winfrey pokazao je mračniju stranu ostatka porodice. Stručnjaci za britansku kraljevsku porodicu danas imaju puno posla pa ne čudi što od ranog jutra dolaze novi detalji. Jedna od njih je i Katie Nicholl, koja je istaknula kako je princ Harry dobio poziv s kraljevskog dvora, i to povodom narušenog zdravlja njegovog 99-godišnjeg djeda, princa Philipa.

AFP

-Porodica više brine o stanju princa Philipa, koji je već neko vrijeme bolestan u bolnici. Sve se više priča o tome kako je princ Harry nekoliko puta pozvan kući, upravo kako bi posjetio djeda. Upravo se zbog toga izrazila želja da se intervju održi nekom drugom prilikom, a ne sada kada je Philip bolestan – ispričala je Katie. ‘Vrijeme nije moglo biti gore. Poprilično je teško’ -opisala je stanje u porodici.

Inače, posljednje informacije o njegovom zdravstvenom stanju otkrila je Camilla, supruga njegovog sina, princa Charlesa. Iste su stigle nakon što je javnosti javljeno da se podvrgnuo operaciji srca. Vojvotkinja je prilikom posjete centru u kojem se provodi cijepljenje protiv covid-19 u Croydonu novinarima rekla kako je Philipu malo bolje, ali su neki bolnički pregledi na trenutke ‘prilično bolni’. ‘Držimo fige za njega’, kazala je Camilla.

Podsjetimo, kad su Philipa prebacivali u drugu bolnicu dvor je izdao saopćenje u kojem je objasnio da će princ ovdje nastaviti liječenje infekcije i obaviti niz pregleda vezanih za njegove postojeće zdravstvene probleme sa srcem.

-Vojvoda se osjeća udobno i dobro reagira na tretmane, ali se očekuje da će ostati u bolnici najmanje do kraja ove sedmice pisalo je u saopćenju.

Što se Harryja tiče, on je u današnjem intervjuu otkrio u kakvim je odnosima s ostatkom porodice. Prema svemu sudeći, nije bajno.

-Volim Williama u svakom pogledu, on je moj brat, zajedno smo prošli pakao, imamo zajedničko iskustvo, ali bili smo na različitim stranama’, rekao je za brata pa ot’Osjećam se stvarno razočarano -kaže Harry, ‘jer je i on sam prošao nešto slično’, dodajući kako mu je Archie ipak unuk. Harry je rekao da će uvijek voljeti svog oca, ali ‘dogodilo se puno toga što ga je povrijedilo’.

Pritom je spomenuo kako mu je porodica uskratila apanažu, prihod koji kraljevska porodica dobiva od poreznih obaveznika za svoje uzdržavanje krio da ni s ocem nije kako je nekada bilo.

Izvor:story

(Dž.S.)

 

Pročitajte još