Šta je sve Meghan slagala u šokantnoj ispovijesti?

Piše: Preuzeti tekst

Princ Harry i Meghan Markle još jednom su uspjeli  šokirati svijet. Naime, u intervjuu decenije, kako ga mnogi nazivaju, slavnoj Oprah Winfrey po prvi puta su ispričali svoju stranu priče života na dvoru, ali i poslije njega. Otkrili su pritom kako im uskoro stiže djevojčica, ali i nekoliko poprilično šokantnih informacija o kojima će se pričati jako, jako dugo. Među njima svakako je ‘iskočila’ ona o rasizmu. Naime, Meghan tvrdi kako porodica dječaku, još za vrijeme njene  trudnoće, nije htjela dati kraljevsku titulu, i to zbog boje kože. Nadalje, Meghan je nekoliko puta tokom intervjua naglasila kako nije ništa znala o kraljevskoj porodici  sve dok nije postala njihova članica, a priznala je i da su se ona i Harry u tajnosti vjenčali tri dana prije službene ceremonije. Međutim, je li to zaista tako? U nastavku donosimo činjenice koje je provjerio britanski Daily Mail.

ČINJENICA 1. – Meghan nikad nije istraživala britansku kraljevsku porodicu

VJEROVATNOST – mala

Meghan je otpočetka intervjua s Oprah tvrdila kako nikada nije ‘googlala’ Harryja, ali niti njegovu slavnu porodicu. Ipak, stručnjaci za kraljevsku porodicu, ali i bivša Meghanina prijateljica – tvrde suprotno. Naravno, oboje su prije slijepog spoja ‘napravili svoju zadaću’ i ‘googlali’ se međusobno. Harry, koji je proučio Meghan na društvenim mrežama, bio je zainteresiran.

Slično tvrdi i Meghanina prijateljica te kuma na vjenčanju s njezinim prvim suprugom Trevorom Engelsonom, Ninaki Priddy.

-Meghan je oduvijek bila fascinirana kraljevskom porodicom. Htjela je postati nova princeza Diana’, ispričala je za Daily Mail Ninaki netom prije raskošnog vjenčanja Markle i princa Harryja u maju 2018.

ČINJENICA 2. – Meghan i Harry potajno su se vjenčali tri dana prije službene ceremonije

VJEROVATNOST – mala

-Tri dana prije našeg vjenčanja, mi smo se zapravo vjenčali. Nazvali smo biskupa i samo mu rekli “Gledajte, ovo je spektakl za svijet, ali mi želimo to obaviti sami.” Bili smo sami nas dvoje u dvorištu s nadbiskupom Canteburyjem –  otkrila je Meghan u intervjuu.

Ipak, Engleska crkva propisuje da prilikom vjenčanja moraju biti prisutna barem dva svjedoka. Osim toga, publika ima neograničeno pravo na pristup crkvi za vrijeme ceremonije vjenčanja kako bi mogla iskazati protivljenje sklapanju braka. Daily Mail piše kako je vjerovatno bila riječ tek o pukoj razmjeni zavjeta, a ne o pravom vjenčanju.

ČINJENICA 3. – ARCHIE JE ROĐENJEM STEKAO PRAVO NA TITULU ‘PRINCA’

VJEROVATNOST – nikakva

– Činjenica da prvo ‘obojeno’ dijete u kraljevsko porodici ne bi bilo titulirano kao i ostala unučad… Nemaju pravo to mu oduzeti- rekla je Meghan govoreći o rasizmu na dvoru i činjenici da se porodici ne bi nikako sviđalo da nasljednik princa Harryja bude – druge rase.

Ipak, titulu princa porodica Archieju nije mogla oduzeti jer – on ju ni nije stekao rođenjem. Naime, on bi tu titulu mogao steći tek u slučaju da princ Charles dođe na tron, dok su ju djeca Williama i Kate stekla po rođenju. Naime, prema zakonu iz 1917. godine kojeg je donio kralj George V, samo djeca onih koji su direktni nasljednici krune mogu naslijediti kraljevske titule.

Izvor: Story.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti