Palača reagirala na Williamov komentar o intervjuu Harryja i Meghan

Piše: Redakcija

William je jučer postao prvi član kraljevske porodice koji je osobno i pred kamerama progovorio o optužbama koje su Meghan i Harry iznijeli u intervjuu s Oprom Winfrey, a potvrdio je i da još uvijek nije razgovarao s bratom, što je dalo naslutiti da i dalje nisu u najboljim odnosima.

Princ je govorio dok je sa suprugom Kate posjećivao školu u istočnom Londonu gdje je podržao službu posvećenu mentalnom zdravlju mladih.

 

Princ Charles i kraljica Elizabetha podržali su princa Williama nakon što je pred novinarima rekao da “kraljevska porodica stvarno nije rasistička”, pišu britanski mediji.

Izvori iz Palače za „Mirror“ su potvrdili da su ostali članovi kraljevske porodice bili zadovoljni Williamovim nastupom. “Smatraju da se dobro snašao s obzirom na emocije i veličinu svega toga”, rekao je izvor te naglasio da su i Buckinghamska palača i Clarence House, službeni domovi kraljice i princa od Walesa, podržali Williamovu solo intervenciju u četvrtak.

Izvori tvrde da je stariji brat spreman stajati rame uz rame s Harryjem na otkrivanju kipa njihove pokojne majke 1. jula ove godine u palači Kensington. To bi ujedno mogao biti i prvi put da braća budu viđena zajedno u javnosti od intervjua.

“Napetosti nesumnjivo rastu, ali oboje shvataju da je važno sve razlike ostaviti po strani za ceremoniju. Definitivno postoji osjećaj da su obje strane spremne okupiti se i ujediniti za takvu posebnu prigodu”, dodali su izvori za britanski list.

Izvor:Index

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti