Djeca Cambridgeovih raznježila porukom: „Draga bako Diana, nedostaješ tati“

Piše: I.J.

Povodom Majčinog dana koji se danas obilježava u Ujedinjenom Kraljevstvu, George, Charlotte i Louise napisali su pisma za baku, princezu Dianu.

Iako većina svijeta, Majčin dan obilježava druge nedjelje u maju, u Ujedinjenom kraljevstvu se on svake godine slavi na drugi datum.

Kraljevska porodica, tradicionalno, svake godine putem društvenih mreža pošalje čestitku upućenu svojim voljenim majkama, a ona koju su djeca Kate Middleton i princa Williama ove godine uputila svojoj baki, prerano preminuloj princezi Diani, rasplakala je mnoge.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

Naime, kako su napisali na službenom Instagram profilu Cambridgeovih, sedmogodišnji princ George, petogodišnja princeza Charlotte te dvogodišnji princ Louise, svake godine za svog oca Williama, naprave posebne čestitke za Majčin dan, pisma upućena njihovoj baki Diani koja je preminula u tragičnoj saobraćajnoj nesreći 1997. godine.

-Draga bakice Diana, sretan ti Majčin dan. Volim te mnogo i stalno mislim na tebe. Šaljem ti puno ljubavi. George, stoji u pismu najstarijeg djeteta Kate i Williama.

Ručno ispisanu čestitku za princezu Dianu uputila je i petogodišnja Charlotte.

-Bakice Diana, mislim na tebe na ovaj Majčin dan. Volim te puno. Nedostaješ tati, poručila je petogodišnjakinja dok je najmlađi član porodice, dvogodišnji Louis, za baku nacrtao šareno srce koje je ukrasio veselim naljepnicama životinja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

Čestitke su ubrzo prikupile veliki broj lajkova i komentara brojnih obožavatelja koji se nisu libili priznati koliko ih je sve skupa dirnulo.

„Ovo je predivno“, „Kakav prekrasan način da se oda počast onim mamama kojih više nema“, „Rasplakali ste me s ovim čestitkama“, samo su neki od komentara.

Također, dječica su obradovala i svoju mamu Kate te joj u čast današnjeg dana napravili predivnu tortu, a na zvaničnom profilu podijelili su i fotografiju iz djetinjstva Kate Middleton na kojoj pozira sa majkom Carole.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

-Danas slavimo još dvije posebne majke, stoji u opisu objave.

Pročitajte još