Nevjerovatna sličnost članova kraljevskih porodica: Koliko ko i na koga liči?

Piše: L. B.

Svi vjerovatno poznaju nekoga ko izgleda slično ili isto kao njihovi roditelji ili rođaci, a uostalom genetika to i dokazuje. No, kada je riječ o slavnim osobama, onda se oni i članovi njihovih porodica upoređuju do najsitnijih detalja. Mi smo otišli dalje od toga i uporedili sličnosti među nekim od najpoznatijih članova kraljevskih porodica.

PRINC GEORGE I PRINC WILLIAM

Princ William, vojvoda od Cambridgea, najstariji sin princa Charlesa, drugi je u nizu nasljeđivanja britanskog prijestolja. U aprilu 2011. oženio se Catherine Middleton, poznatom kao Kate Middleton, i od tada je par dobio troje djece: princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa. Mladi princ George sigurno ima svijetlu budućnost pred sobom i  predviđa se da će dobro služiti svojoj zemlji te postati veliki uzor kao njegov otac. Sada je dijete i sretno provodi vrijeme sa svojom braćom i sestrama.

 

PRINCEZA CHARLOTTE I VOJVOTKINJA KATE

Omiljena djevojčica s kraljevskih dvorova, nestašna princeza Charlote, kćerka je Williama i Kate Middleton. Rođena je u maju 2015. godine i četvrta je u redu za kaljevsko prijestolje, što znači da je ispred princa Harryja. Iz godine u godinu Charlotte raste, a sličnost s njenom mamom je nevjerovatna, kada je Kate bila u njenim godinama.

 

PRINC HARRY I PRINC CHARLES

Princ Charles najstariji je sin kraljice Ujedinjenog Kraljevstva Elizabethe II i unuk kraljice Elizabethe i kralja Georgea VI. Bivši je suprug preminule princeze Diane, a svima su dobro poznati njegovi sinovi William i Harry. Iako sličnost nije očigledna na prvi pogled, na fotografiji se, ipak, primjećuje da princ Harry mnogo liči na oca iz vremena kad je Charles bio momak, pogotovo s bradom, iako ga u tom izdanju ne viđamo. Nakon Harryjevog vjenčanja s Meghan Markle, sve fotografije mladoženje su provjeravane i definitivno je da plod, ipak, nije pao daleko od stabla.

 

PRINC WILLIAM I PRINCEZA DIANA

Williamov svijet se srušio kada je 1997. godine saznao da mu je majka, omiljena princeza Diana, poginula u saobraćajnoj nesreći. Imao je samo 15 godina, a na dan sahrane on i brat su išli iza kovčega majčinog tijela dok je cijeli svijet gledao i tugovao. Princ William je uvijek dijelio neobičnu sličnost s majkom, a većina ga je prozivala ljepšim sinom princeze Diane. Nevjerovatnu sličnost potvrđuje i fotografija nasmiješenih sina i majke, Williama i Lady Di.

 

PRINCEZA EUGENIE I SARAH FERGUSON

Kćerka princa Andrewa i vojvotkinje od Yorka, Sarah Ferguson, princeza Eugenie, nedavno je postala majka dječaka, kojeg je dobila u braku s vinskim tajkunom i vlasnikom noćnog kluba Jackom Brooksbankom. Njena mama Sarah Ferguson nije samo vojvotkinja od Yorka, već je i ugledno TV lice i spisateljica. Iako se razvela kad je Eugenie imala samo šest godina, s njenim ocem je ostala dobra prijateljica. Princ Phillip je nikada nije volio i uvijek je bio protivnik njihove veze i braka, što nije krio. No, veza između mame i kćerke je neminovna, te mnogi princezu Eugeniju porede s mamom od skandala.

 

ALEXANDRE GRIMALDI-COSTE I PRINC ALBERT

Princ Albert II, sin princeze Grace Kelly i princa Rainiera III, trenutno je vladajući monarh u Monaku. S bogatstvom od gotovo milijardu dolara, jedan je od najbogatijih kraljevskih članova na svijetu. Albertov sin  Alexandre Grimaldi-Coste, kojeg je dobio s Nicole Coste, nema nikakvo pravo na monegaški tron, jer se njegov otac nikad nije vjenčao s Nicole, a kraljevska pravila sprečavaju ga da ga naslijedi. Rođen je 24. augusta 2003. i ima samo 17 godina. Grimaldi ima dva starija polubrata koja trenutno žive u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti