Još jedan veliki gubitak za kraljevsku porodicu

Piše: Redakcija

Proteklu subotu, kraljevska se  porodica po posljednji put oprostila od princa Philipa, supruga kraljice Elizabete II. Iako je i taj dan sam po sebi bio devastirajući za čitavu porodicu, sada su britanski mediji javili da ih je na dan sahrane napustio i dugogodišnji prijatelj i suradnik, Sir Michael Oswald. Riječ je o 86-godišnjem savjetniku konjskih utrka, koji je dugi niz godina na istima bio rame uz rame kraljici Elizabeti. Uzrok smrti još nije poznat.

Lady Angela, supruga Sir Michaela rekla je da je njezin suprug imao najdivniji posao.

Uvijek je govorio da je imao najdivniji posao i da je cijeli svoj radni vijek radio ono što bi radio i da je bio bogat čovjek koji ni nije trebao raditi – opisala je njegova supruga.

Inače, za kraljevsku je porodicu radio gotovo 30 godina, otkako je postao menadžer Royal Studs-a (Kraljevske ergele). Bio je upravitelj utrka, a zatim je postao savjetnik za skokove kraljice Elizabete. –

Bio je duboko predan ergelama i kraljici – opisao ga je drugi kraljičin suradnik i savjetnik za utrke John Warren.

Uz sve, opisan je i kao najzabavniji čovjek u tom području.

Doista je bio najbolji. Bio je vrlo blizak s kraljicom i volio je svoju ulogu. Uvijek je bio duhovit – opisali su ga njegovi suradnici s kojima se susretao dugi niz godina. Da je duhovit dokazuje i činjenica da je suprugu nazivao svojim zapovjednikom.

Podsjetimo, subota je za kraljicu bila potresan dan. Osam dana nakon njegove smrti, na posljednji je počinak otpraćen princ Philip, suprug kraljice Elizabete II. Njeno Veličanstvo je unutar kapelice snimljena kako sama sjedi, bez ikoga u blizini i u crnini oplakuje svog dugogodišnjeg supruga. Brisala je suze i s poštovanjem sagnula glavu u kapeli sv. Jurja dok se posljednji put oprostila od Philipa, s kojim je bila u braku 73 godine. Spomenuta je fotografija brzo obišla svijet. Kraljica je inače dirnula i gestom, kojom je odala počast suprugu. Naime, uz lijes je ostavila rukom pisanu poruku svome suprugu.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti