Ko će naslijediti bogatstvo princa Philipa?

Piše: Redakcija

Princ Philip je iza sebe ostavio bogatstvo koje se procjenjuje na 10 miliona funti koje je dijelom zaradio tokom karijere u mornarici, a ne treba zaboraviti da je kao član kraljevske porodice zarađivao oko 400 hiljada funti godišnje. Osim toga, s kraljicom je ulagao u nekretnine, dionice te umjetničke kolekcije i rijetke knjige.

Kraljevska porodica nije otkrila sadržaj oporuke princa Philipa te je jedino poznato da će njegovu kočiju i ponije naslijediti njegova unuka Lady Louise, 17-godišnja kćerka princa Edwarda koja je s djedom dijelila strast prema konjima i kočijama o kojima ju je sam poučavao.

Dio njegove imovine naslijedit će njegovo četvero djece, prinčevi Charles, Edward i Andrew te princeza Anne, no za većinu se pretpostavlja da će naslijediti kraljica Elizabeta.

Iako se očekivalo da će njegovu titulu naslijediti princ Edward, ona će biti dodijeljena Charlesu koji će je, prema riječima stručnjakinje za kraljevsku porodicu Marlene Koenig, on proslijediti Edwardu kad postane kralj.

Osim toga, svu imovinu koju će nakon Philipove smrti naslijediti kraljica od nje će naslijediti Charles tako da će on biti taj koji će na kraju dobiti većinu očeva bogatstva.

Također, nagađa se da je Philip dio imovine ostavio humanitarnim udruženjima koje je podržavao.

Podsjećamo, Princ Philip, suprug kraljice Elizabete preminuo je u 99 godini. Otkako je preminuo, britanski mediji svakodnevno pišu o životu princa Philipa, te sada postoje mnoga nagađanja o njegovoj ostavštini.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti