Nakon 25 godina otkrivena istina o princezi Diani

Piše: Redakcija

Pokojna princeza Diana 1995. godine dala je intervju za BBC u kojem je prvi put otkrila koliko je nesretna u braku. Strani mediji pišu kako je BBC tada prekršio novinarske standarde kada je njihov novinar Martin Bashir na obmanjujući način došao do intervjua s princezom. Pokazao je lažne bankovne transakcije kako bi uvjerio Charlesa Spencera, brata princeze Diane, da ga upozna sa svojom sestrom.

-Iako BBC ne može vratiti vrijeme nakon četvrt stoljeća, možemo se danas potpuno i bezuvjetno ispričati. Bez obzira što izvještaj pokazuje da je princeza od Walesa Diana bila voljna dati intervju BBC-u,  jasno je da je proces osiguravanja intervjua bio daleko od onoga na što javnost ima pravo. Ispričavamo se zbog toga – kazao je čelnik BBC-a Tim Davie.

Bashirov intervju s princezom Dianom osigurao je tada veliku gledanost BBC-u, a između ostaloga tada je rekla čuvenu rečenicu.

-Bilo nas je troje u ovom braku – pri čemu se referirala na današnju suprugu 72-godišnjeg princa Charlesa, Camillu Parker Bowles. Tada je po prvi put progovorila o svom nesretnom braku, Charlesovoj prevari i svojoj bulimiji.

Inače, BBC je otvorio istragu prošle godine nakon što je Charles Spencer rekao kako je bio zaveden krivotvorenim dokumentima i drugim prevarama kako bi Bashira upoznao s Dianom. Novinar ga je, tvrdi, uvjerio da nagovori Dianu na intervju jer mu je rekao kako ju prisluškuju tajne službe i da su dva visoka savjetnika plaćena za informacije o njoj. Bashir se ispričao, no rekao je kako ne vjeruje da su lažni papiri uvjerili Dianu da mu da intervju.

Izvor: Story.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti