Princ William otkrio šta je uradio jutro nakon tragične smrti princeze Diane

Piše: Redakcija

Vojvoda od Cambridgea otkrio je najemotivnije trenutke koji su uslijedili nakon vijesti o smrti njegove majke, princeze Diane 1997. godine.

Princ William govorio je na ceremoniji otvaranja Generalne skupštine Škotske crkve kada je otkrio zašto ova zemlja za njega ima toliko uspomena.

-Škotska je izvor nekih od mojih najsretnijih uspomena. Ali i najtužnijih, rekao je William u govoru koji je održao u ulozi lorda Visokog povjerenika.

-Bio sam u Balmoralu kad su mi rekli da mi je majka umrla. Još uvijek u šoku, tog sam jutra pronašao utočište u službi u Crathie Kirk. I u mračnim danima tuge koji su uslijedili, utjehu sam pronašao u Škotskoj. Kao rezultat toga, veza koju osjećam sa Škotskom zauvijek će biti jaka, rekao je William.

Williamovo priznanje dolazi nakon što je objavio jaku izjavu nakon istrage lorda Dysona u kojoj je utvrđeno da su metode korištene za dobivanje intervjua princeze Diane za Panoramu bile “varljive”.

U video izjavi princ William rekao je da je korporacija iznevjerila njegovu majku.

Rekao je da ga smatra “krajnje zabrinjavajućim” što su zaposlenici BBC-a: “lagali i koristili lažne dokumente kako bi dobili intervju s mojom majkom; iznosili su nerazumne i lažne tvrdnje o Kraljevskoj porodici koja se poigravala njenim strahovima i poticala paranoju; pokazivala jadnu nesposobnost istražujući pritužbe i nedoumice u vezi s programom, te su izbjegavali izvještavati medije i prikrivali ono što su znali iz svoje interne istrage.”

Dodao je da je njegovo mišljenje da je “lažljiv način” provedenog intervjua utjecao na ono što je princeza Diana rekla i na kraju “bio glavni doprinos pogoršanju odnosa mojih roditelja”.

-Neopisivu tugu donosi spoznaja da su neuspjesi BBC-a značajno pridonijeli njenom strahu, paranoji i izolaciji kojih se sjećam iz posljednjih godina s njom, rekao je.

Izvor: Hello magazine

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti